AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESKİ ESİRLERDEN 10'U HASTANEYE KALDIRILDI

 

Görüntülenme: 1611 Tarih: 29 Kasım 2019 05:46
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESKİ ESİRLERDEN 10'U HASTANEYE KALDIRILDI

Maaşlarının kesilmesini protesto için Ramallah kent merkezinde günlerdir açlık grevi ve oturma eylemi yapan Filistinli eski esirlerden 10’u sağlık durumlarının kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Fevzi Berhum, maaşlarının yeniden bağlanması talebiyle eylem yapan eski esirlerin yaşadıklarından ve başlarına gelecek her türlü durumdan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye’nin sorumlu olduğunu ifade etmişti.
 
Filistin Yönetimi tarafından maaşları kesilen eski esirler Ramallah kent merkezindeki Şehit Yasir Arafat Meydanı’nda 41 gündür oturma eylemi yapıyor. 20 gün önce açlık grevine başlayan eski esirlerin üç gündür de su ve ilaç almadıkları ifade edildi.
 
Açlık grevindeki eski esirler Çarşamba günü beyaz kefenler giyerek vasiyetlerini kefenlerinin üzerine yazmışlardı.
 
Eyleme katılan eski esirlerin sözcüsü Alâ Er-Rimavi, Ramallah kent merkezinde düzenlediği basın toplantısında Filistin halkına mesajını okudu. 
 
Er-Rimavi, “Cenazelerimizin Filistin kanı renginde olmasını vasiyet ediyoruz. Şiarınızın tarihi Filistin olmasını vasiyet ediyoruz. Simgenizin direniş simgesi olmasını vasiyet ediyoruz” dedi.
 
Filistinli eski esir, tüm resmi kurumlara siyah bayrak asılmasını ve her zalim yetkiliye “Vatanı için fedakârlıkta bulunan halkı temsil etmiyorsun” denilmesini istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar