FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 1682 Tarih: 26 Kasım 2019 11:33
FHKC'DEN ABBAS YÖNETİMİNE TEPKİ

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), maaşlarının kesilmesini protesto için Ramallah kent merkezinde oturma eylemi yapan eski esirlere düzenlenen saldırıdan Filistin Yönetimi’nin sorumlu olduğunu söyledi.
 
FHKC, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin eylem çadırına düzenlediği baskın sırasında gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını istedi.
 
Eski esirlere saldırının sorumsuzca bir davranış olduğunu belirten FHKC, gösteri hakkının anayasayla garanti altına alındığına dikkat çekerek, saldırının sorumlularının makam ve mevkileri ne olursa olsun hesaba çekilmeleri gerektiğini ifade etti.
 
FHKC, “Ömürlerinin en verimli yıllarını işgal rejimi zindanlarında geçiren eski esirlere insaf etmek ve ellerinden alınan haklarını geri vermek yerine onlara işgal güçlerinin yaptığı gibi vahşice saldırılıyor” dedi.
 
Maaşları kesilen eski esirlere desteğini dile getiren FHKC, Filistin Yönetimi’nden de eski esirlere yönelik kabul edilemez politikasını değiştirmesini istedi.
 
Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, maaşlarının kesilmesini protesto için Ramallah kent merkezinde 38 gündür açlık grevi yapan eski esirlerin eylem çadırına dün sabah erken saatlerde baskın düzenlemiş, çadırdaki eşyalara el koymuş ve eyleme katılan eski esirlerden bazılarını gözaltına almıştı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar