KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR SAMİ EBU DİYAK SİYONİST REJİM ZİNDANINDA ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1516 Tarih: 26 Kasım 2019 00:01
KANSER HASTASI FİLİSTİNLİ ESİR SAMİ EBU DİYAK SİYONİST REJİM ZİNDANINDA ŞEHİT OLDU

İşgal rejimi zindanlarında tutulan 36 yaşındaki kanser hastası Filistinli esir Sami Ebu Diyak, tıbbi ihmal neticesinde bu sabah Er-Ramle Cezaevi kliniğinde şehit oldu.
 
Filistinli Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi cezaevleri idaresinin esir Ebu Diyak’ı kanser hastalığına yakalanmadan önce esirlere uyguladığı kasıtlı hata ve tıbbi ihmal politikasıyla yavaş yavaş öldürmeye başladığını açıkladı.
 
Filistinli esir Sami Ebu Diyak’ın 2015 yılında tıbbi hata sonucu işgalcilere ait Soroka Hastanesi’nde bağırsaklarının bir bölümünün alındığı, posta aracıyla elverişsiz koşullarda hastane ve cezaevi arasında birçok kez gidip geldiği, bu sırada hastalığının ilerlediği, böbreklerine ve ciğerlerine yayıldığı kaydedildi.
 
Üç kez daha ameliyat olan ve bir ay boyunca sun’i teneffüs cihazına takılı yaşayan Ebu Diyak’ın kansere yakalandığının anlaşıldığı, 17 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutulduktan sonra bu sabah erken saatlerde şehit olduğu belirtildi.
 
Şehit Ebu Diyak’ın Cenin’e bağlı Seyletu’z-Zahr beldesi sakinlerinden olduğu, 17 Temmuz 2002’de işgal güçlerine direniş gösterdiği suçlamasıyla gözaltına alındığı, üç kez müebbet ve 30 yıl hapse mahkûm edildiği bildirildi.
 
Filistinli Esir Kulübü, kanser hastası esirin serbest bırakılması için yapılan tüm girişimlerin işgal rejimi tarafından reddedildiğini açıkladı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar