SİYONİST ASKERLERİN BU HAFTA İÇİNDE YAPTIĞI SALDIRILARDA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 1563 Tarih: 23 Kasım 2019 14:17
SİYONİST ASKERLERİN BU HAFTA İÇİNDE YAPTIĞI SALDIRILARDA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Hamas'ın Batı Yaka'daki Enformasyon Dairesi'nin yayınladığına göre geçtiğimiz hafta içinde işgalcilerin saldırılarında iki Filistinli şehit oldu, gerçek mermilerle, lastik mermilerle, şarapnel parçalarıyla veya gaz bombalarından etkilenerek onlarca Filistinli de yaralandı.
 
Bugün yayınlanan ve Quds Press haber ajansının elde etmiş olduğu "bir haftanın bilançosu" raporuna göre geçtiğimiz hafta içinde 7 İsrailli de yaralandı. 5 İsrailli ise şok geçirdi. Filistin'in değişik bölgelerinde toplamda 50 çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda işgalcilerin üzerine roketler, molotof kokteylleri ve el yapımı patlayıcılar atıldı.
 
Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre Sevarike ailesinden 40 yaşındaki Muhammed Selame Ebu Melhus işgalcilerin Deyru'l-Belah'a yönelik son saldırılarında ağır yaralanması sebebiyle dün (22 Kasım Cuma) hayatını kaybetti.
 
Kudüs'ün Silvan beldesinden Faris Ebu Nab isimli genç de geçtiğimiz Pazar günü Kudüs'ün güneyindeki Tünel kontrol noktasında işgal güçlerinin saldırısı sonucu şehit oldu.
 
Geçtiğimiz hafta içinde toplamda 45 kişi de gerçek mermilerle, lastik kaplamalı madeni mermilerle yaralandı veya göz yaşartıcı gaz bombasının tesiriyle boğulma tehlikesi yaşadı.
 
Geçen bir haftalık süre içinde iki işgalci asker Kudüs'ün batısındaki Beddev'de atılan taşlarla yaralandı. Bir yerleşimci Beytlahim'in doğusundaki Teku yakınında yine atılan taşlarla yaralandı. Bunun yanı sıra 4 siyonist de hafif şekilde yaralandı. Ayrıca Bi'ru's-Seba' şehrini hedef alan füzelerden dolayı 5 işgalci şok geçirdi.
 
Filistinli gençler Batı Yaka ve Kudüs'te işgalcilere ait 10 hedefe doğru molotof kokteylleri attılar. Ayrıca Ebu Dis mıntıkasında bir patlayıcı patlatıldı.
 
Cuma günü 10, Perşembe 2, Çarşamba 7, Salı gece yarısı 4, Pazartesi 8, Pazar 11, Cumartesi 8 noktada çatışma meydana geldi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar