UNRWA'NIN YENİ GENEL KOMİSERİNDEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1995 Tarih: 09 Kasım 2019 15:36
UNRWA'NIN YENİ GENEL KOMİSERİNDEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRI

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbühl'ün istifa etmesinden sonra BM Genel Sekreteri tarafından vekaleten bu teşkilatın genel komiserliği görevine getirilen Christian Saunders uluslararası toplumu UNRWA'ya yardımcı olmaya, destek vermeye ve himaye etmeye çağırdı. Saunders bu teşkilata yardım edilmesinin ve destek olunmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.
 
Vekaleten UNRWA Genel Komiserliğine atanan Saunders bu göreve getirilmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada: "UNRWA'nın yönetimi ve görevlileri ajansın eğitim, sağlık, toplumsal yardım ve küçük çaplı finans konusunda hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürmesi için azami gayret gösterme ilkesine bağlı kalacaklardır" dedi.
 
Saunders kendisinin bu teşkilatta ilk olarak bundan otuz yıl önce, 1989'da, birinci intifada döneminde genç bir uzman olarak görev yapmaya başladığını hatırlatarak ajansın zor bir dönemden geçtiği bir sırada kendisine idarecilik görevinin verilmesini de şeref addettiğini söyledi.
 
Ajansın Genel Komiseri Pierre Krahenbühl geçtiğimiz Çarşamba akşamı (6 Kasım) istifasını BM Genel Sekreteri'ne sunmuştu.
 
ABD'nin UNRWA'ya yardımlarını kesmesi ve kendisine yakın duran ülkeleri de bu ajansa yardımlarını kesmeye teşvik etmesi sebebiyle teşkilat kaynak konusunda ciddi sıkıntı çekiyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar