ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 1571 Tarih: 03 Kasım 2019 16:08
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜNDEN SİYONİST REJİME ELEŞTİRİ

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), işgal yönetiminin örgüt çalışanlarından Leys Ebu Ziyad’ın ülke dışına çıkışına izin vermemesinin insan hakları alanında faaliyet gösteren örgütü cezalandırma amacı taşıdığını ifade etti.
 
Uluslararası Af Örgütü’nün işgal rejimi ve Filistin topraklarındaki kampanyalarından sorumlu olan Leys Ebu Ziyad, geçen hafta bir yakınının cenazesine katılmak amacıyla Ürdün’e gitmek isterken ülkeden çıkışına izin verilmedi.
 
Amnesty Genel Sekreteri  Kumi Naidoo, işgal yönetiminin Leys Ebu Ziyad’ın ülke dışına çıkışını engellemesi için haklı güvenlik gerekçeleri olduğu iddiasının saçma olduğunu söyledi.
 
Yasak kararının işgal rejiminin insan hakları örgütlerini ve işgal hükümetini eleştiren aktivistleri susturma çabalarının her geçen gün artırdığının göstergesi olduğunu belirten Kumi Naidoo, işgal rejiminin kararının Ebu Ziyad’ın aile ilişkilerine müdahale olduğu gibi insan hakları alanındaki faaliyetlerine de engel teşkil ettiğini kaydetti.
 
Kumi Naidoo, Filistinli aktivistin Doğu Kudüs’e ve İsrail’e giremeyeceğini ve ülke dışındaki faaliyetlere katılamayacağını hatırlatarak, işgal yönetimini Ebu Ziyad’ın ve diğer insan hakları savunucularının ülke dışına çıkışlarına getirilen keyfi yasakları kaldırmaya davet etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar