İRAN'DAN BM'YE İSRAİL ELEŞTİRİSİ

 

Görüntülenme: 1958 Tarih: 29 Ekim 2019 14:34
İRAN'DAN BM'YE İSRAİL ELEŞTİRİSİ

İran İslam Cumhuriyeti'nin BM temsilcisi İshak Al Habib, dünya camiasını terör rejimi İsrail'in Filistin ve bölge toprakları üzerindeki yayılmacılığı konusunda ciddi tutum sergilememekle eleştirdi.

İRNA'nın haberine göre, Al Habib, dün BM Güvenlik Konseyi'nin 'Batı Asya'da güvenlik ve barış ile Filistin Meselesi'yle ilgili oturumunda, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Bağlantısızlar Hareketi adına yaptığı konuşmada, 'Güvenlik Konseyi'nin yayınladığı yaklaşık 2500 bildiriden 365'i Filistin meselesiyle ilgilidir ama bu zamana kadar bunlar doğru dürüst uygulanmamıştır' dedi.

İran'ın BM büyükelçisi açıklamasının devamında, 'İsrail'in bazı batılı ülkelerin tam desteğiyle  vahşi ve işgalci siyasetlerine devam ettiğini' söyledi.

Al Habib, korsan İsrail rejiminin komşuların topraklarına  saldırması, Filistin topraklarındaki işgali yaygın hale getirmesi, aynı şekilde Lübnan ve Suriye topraklarını işgal etmesi gibi girişimlerin tamamen uluslararası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

İran'ın BM büyükelçisi, terör rejimi İsrail'in toplu kitle imha silahlarına sahip olmasına da işaretle, 'bu rejim uluslararası kanunları tanımamakta ısrar ediyor ve nükleer ve kitle imha silahların kontrolüyle ve yasaklanmasıyla ilgili anlaşmaları hiçe sayıyor ve bölge ülkelerini atom silahlarıyla yok etmekle  tehdit ediyor' dedi.

 

Al Habib, açıklamasının devamında, İsrail güçlerinin Filistin halkına yönelik vahşi cinayetlerini sürdürdüğü ve dünya sağlık örgütünün verilerine göre 2018'de 299 Filistinlinin terör rejimi İsrail tarafından öldürüldüğünü ve 31 bin Filistinlinin ise yaralandığını bildirdi.

parstoday

Yorumlar