HAMAS LİDERLERİNDEN RAFET MURRA'DAN FACEBOOK'A KINAMA

 

Görüntülenme: 1653 Tarih: 11 Ekim 2019 05:02
HAMAS LİDERLERİNDEN RAFET MURRA'DAN FACEBOOK'A KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve hareketin Filistin dışındaki Enformasyon Dairesi Başkanı Rafet Murra, Facebook’un milyonlarca kişi tarafından takip edilen ve Filistin’le ilgili paylaşımların yapıldığı Filistin Enformasyon Merkezi’nin sayfasını kapatmasını kınadı.
Murra, dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Facebook’un Filistin Enformasyon Merkezi’nin sitesini kapatmasının düşünce özgürlüğünü ve basın mesleğini hedef alan bir cinayet olduğunu söyledi.
Daha önce basın meslek kurallarına saygısıyla bilinen Filistinli medya kuruluşlarının da hedef alındığına dikkat çeken Murra, Filistinli aktivistlerin hesaplarının da kapatıldığını hatırlattı.
Murra, Filistin Enformasyon Merkezi’nin Facebook sayfasının kapatılmasının Filistin’in sesini kesmeyi ve Filistinlilerin dile getirdiği özgürlük içeriğiyle mücadele etmeyi hedeflediğini belirtti.
Filistin Enformasyon Merkezi’ni ve Facebook’taki sayfaları kapatılan tüm basın kuruluşlarını ve aktivistleri selamlayan Murra, Filistin’in ve Filistinlilerin sesinin yüksek bir şekilde çıkmaya devam edeceğini bildirdi.
Filistin ile ilgili içeriklere savaş açan Facebook yönetimi, Filistin Enformasyon Merkezi’nin sayfasını Çarşamba akşamı kapattı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar