SİYONİST ASKERİ ANALİSTTEN FHKC İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 2021 Tarih: 30 Eylul 2019 11:37
SİYONİST ASKERİ ANALİSTTEN FHKC İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

İsrailli bir analist makalesinde, planlı ve karmaşık bir operasyon olan Doliv operasyonunun önlenememesinin İsrail güvenlik kurumları ve Özerk Yönetim için bir başarısızlık belirtisi olduğunu yazdı.

Qodsna'nın haberine göre, askeri analist Amir Bukhbut Siyonist haber sitesi Walla'da yayınlanan yazısında şunları vurguladı: "İsrail ordusu, Doliv operasyonundan sonra karmaşık ve çok iyi bir planlanmış bir operasyonla karşılaştığını gördü. Zira böylesi operasyonları gerçekleştirmek için uzun süreli plana ve uygun bombayı üretip uzaktan patlatabilmeye ihtiyaç vardır. Bu operasyonu yürüten Filistin Halk Kurtuluş Cephesine bağlı ekip, bu operasyonu başarıyla gerçekleştirebildi öyleki Şabak onları tutuklayarak bu operasyonu gerçekleştirmelerini engellemede sınıfta kaldı."

Bukhbut şöyle devam etti: 'Şabak, hâlâ bu operasyonla ilgili şu soruların cevabını bulmuş değil: 'Bu operasyonun mali destekçisi kimdi, zindandaki Halk Cephesi liderleriyle irtibatı var mıydı ve Batı Şeriadaki diğer grupların sıradaki operasyonları önlenebilecek mi?'

Bukhbut, Samir el-Arbid'in bu operasyonun liderliğini yürütmesi daha önce hiç karşılaşılmamış bir durum. Zira Samir el-Arbid 44 yaşında ve defalarca İsrail zindanlarında tutulmuş ve bomba yapımcısı olarak meşhur olan biriydi ve ikinci intifadada İsrail ordusu tarafından takibe alınmıştı.

Analist açıklamalarına şunları da ekledi: "El-Arbid'in askeri grupların kurulmasında ve askeri eğitimde çok etkisi olmuştur. Grup komutanı Samir El-Arbid'in ve grubun diğer üyelerinden Yezn Meğmas'ın sessizliği, Batı Şeria'da direnişin eylemlerini engellemeye çalışan Ramallah'taki Özerk Yönetimin güvenlik birimleri için bir istihbarat başarısızlığı sayılmaktadır. Bu mesele, söz konusu direniş grubunun hazırlık seviyesini, operasyonların yapılmasındaki dikkatini ve planlı olarak çalıştıklarını göstermektedir."

Bukhbut son olarak da şunlara değindi: "Filistin Kurtuluş Halk Cephesi İslami Cihad ve Hamas'a kıyasla daha az etkili. Ancak bir kaç yılda bir, askeri uzmanlıkları ve bilgisiyle, donanımlı gruplar oluşturmadaki yeteneğini sergileyerek karmaşık askeri operasyonlar yapmada başarılı oluyor."

kudusgunu.com

Yorumlar