EL-AKSA İNTİFADASININ YIILDÖNÜMÜ ÖNCESİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 1813 Tarih: 26 Eylul 2019 15:38
EL-AKSA İNTİFADASININ YIILDÖNÜMÜ ÖNCESİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Filistinli direniş grupları, 2000 yılında başlayan El-Aksa İntifadası’nın Filistin davasının tarihinde dönüm noktası olduğunu söyledi.
El-Aksa İntifadası’nın 19’uncu yıldönümü münasebetiyle dün yayınladıkları ortak bildiride, işgal zindanlarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten gruplar, ellerinin hâlâ tetikte olduğunu kaydederek esirlerin hayatlarından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.
Filistinli direniş grupları, Batı Yaka ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri temas noktalarında işgal güçleriyle çatışmaya davet etti.
Gazze Şeridi sakinlerini yarın Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında düzenlenecek “El-Aksa İntifadası ve Esirler Cuması” gösterilerine katılmaya çağıran Filistinli direniş grupları, Filistin halkının işgale karşı direnişini destekleyen kapsamlı ve milli bir strateji benimsenmesi için bütün grupların katılımıyla geniş çaplı bir diyalog gerçekleştirilmesini istedi.
Ömümüzdeki hafta El-Aksa İntifadası adıyla da bilinen İkinci Filistin İntifadası’nın patlak vermesinin 19’uncu yıldönümü.
El-Aksa İntifadası, Ariel Şaron’un 28 Eylül 2000’de korumalarıyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi üzerine başlamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar