SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

 

Görüntülenme: 1616 Tarih: 23 Eylul 2019 12:21
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ BALIKÇILARA VE ÇİFTÇİLERE ATEŞ AÇTI

İşgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi açıklarında Filistinli balıkçılara ve Gazze Şeridi’nin doğusunda Filistinli çiftçilere taciz ateşi açtı.
 
İşgal güçlerinin Filistinli çiftçileri ve balıkçıları hedef alan saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.
 
Quds Press Haber Ajansı’nın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri bu sabah Han Yunus kentinin doğusunda yer alan Kissufim askeri alanı yakınlarındaki tarım arazilerine ateş açtı.
 
Öte yandan, Filistinli Balıkçılar Komitesi, işgal donanmasına ait hücumbotların Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi açıklarında balıkçı teknelerine otomatik silahlarla yoğun bir şekilde ateş açtığını bildirdi.
 
İşgal güçleri, 2014 yazında Filistinli gruplar ve işgal hükümeti arasında Mısır’ın arabuluculuğuyla imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.
 
Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları taciz eden işgal güçleri, ayrıca sınır ihlali yapıp Filistinlilere ait topraklara giriyor ve arazi tesviyesi yapıyor, sınıra yakın bölgelerdeki tarım arazilerine, söz konusu bölgelerde çalışan çiftçilere, işçilere ve kuş avcılarına da ateş açıyor.
 
İşgal güçlerinin ihlallerinin Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğuyla 2018 yılında sağlanan ateşkese de aykırı olduğu ifade edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar