FİLİSTİNLİ 140 ESİR AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 1623 Tarih: 22 Eylul 2019 19:18
FİLİSTİNLİ 140 ESİR AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 140 esir işgal yönetiminin cezaevlerine yerleştirdiği kansere yol açan sinyal kesici cihazları protesto için 13 gün önce başlatılan açlık grevi eylemini sürdürüyor.
 
İşgal rejimi cezaevleri idaresi, Filistinli esirlerle daha önce yaptığı anlaşmaya uymamakta ve esirlerin taleplerini kabul etmemekte ısrar ediyor.
 
Açlık grevi eylemini sürdüren esirler, sinyal kesici cihazların kaldırılmasını ve cezaevlerindeki umumi telefonların çalıştırılmasını, geçen Çarşamba günü açlık grevindeki esirler için başlatılan cezai uygulamalara son verilmesini istiyor.
 
Filistinli esirler, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Nisan ayında sağlanan anlaşmaya uymaması ve taraflar arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine 10 Eylül’de Ramon Cezaevi’nde yeniden açlık grevi eylemi başlattı.
 
Nisan ayında Filistinli yüzlerce esir birkaç gün süren eylemler gerçekleştirmiş ve işgal rejimi cezaevleri idaresi esirlerin taleplerini kabul ettiğini, sinyal kesici cihazları kaldıracağını ve umumi telefonları çalışır hale getireceğini açıklamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar