AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 1693 Tarih: 19 Eylul 2019 12:31
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Batı Yaka’nın Cenin kentinde dün onlarca Filistinli işgal zindanlarında açlık grevi yapan esirlere destek gösterisi düzenledi. Göstericiler daha sonra kent caddelerinde yürüyüş yaptı.
 
Ziraat Mühendisleri Sendikası’nın düzenlediği gösteriye katılanlar açlık grevindeki esirlerin posterlerini ve esirlere destek ifade eden pankartlar taşıdı.
 
Gösteride konuşanlar, Filistinli tüm grupların ve kurumların tek saf halinde esirlerin yanında olduğunu, esirlerin işgal zindanlarından kurtulmalarını ve meşru haklarını desteklediğini söyledi.
 
Uluslararası kurumlardan işgal rejimi zindanlarında esirlere yapılan zulme son verme konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini isteyen konuşmacılar, esirlerin serbest bırakılmaları ve idari hapis cezası uygulamasına son verilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 
Mitingden sonra yürüyüşe geçen göstericiler Cenin caddelerinde dolaşarak başta hasta esir Sami Ebu Diyak olmak üzere esirlere destek sloganları attı.
 
Kızılhaç ofisi önüne kadar yürüyen göstericiler, Kızılhaç Ofisi Müdürü Dima Mehacine’ye işgal zindanlarındaki esirlerin hayatlarının kurtarılmasını talep eden mektubu teslim etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar