FİLİSTİNLİ ESİRİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ

 

Görüntülenme: 1824 Tarih: 06 Eylul 2019 10:30
FİLİSTİNLİ ESİRİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞTİ

Filistinli Esir Kulübü, El-Halil’e bağlı Surif beldesi sakinlerinden esir İbrahim Muhammed Said Ğuneymat’ın sağlık durumunun kötüleştiğini açıkladı.
 
Esir Kulübü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ğuneymat’ın ellerinde ve ayaklarında lekeler oluşmaya başladığını ve yürümekte güçlük çektiğini söyledi.
 
Esir Ğuneymat’ın 2015 yılından bu yana kalp rahatsızlığı olduğu, geçtiğimiz yıllarda üç kez ameliyat olduğu ve kalp atışlarının düzenlenmesi için dördüncü ameliyatı beklediği kaydedildi.
 
Filistinli esirin eşi, Haziran ayındaki son ziyareti sırasında Ğuneymat’ın rahatsızlanarak işgal rejimine ait sivil bir hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
 
Filistinli esir İbrahim Ğuneymat’ın 27 Aralık 2010’da gözaltına alındığı ve 40 gün boyunca ağır bir şekilde sorguya çekildiği, daha sonra müebbet ve 20 yıl hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.
 
Ğuneymat’ın esaretinin ilk üç yılında işgal yönetiminin Filistinli esirin ailesine ziyaret izni vermediği, ailesinin ziyaretine izin verilmesi için Ğuneymat’ın birkaç kez açlık grevi yaptığı ve işgal güçlerince tecrit hücresine konulduğu ifade edildi.
 
Dört çocuk babası esir Ğuneymat’ın halen Ramon Cezaevi’nde tutulduğu kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar