SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDAKİ FİLİSTİNLİ 220 ÇOCUK ESİR ZOR DURUMDA

 

Görüntülenme: 1464 Tarih: 03 Eylul 2019 08:29
SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDAKİ FİLİSTİNLİ 220 ÇOCUK ESİR ZOR DURUMDA

İşgal rejimine ait Mecdu Cezaevi’nde tutulan Filistinli çocuk esirler, insan hakları örgütlerine seslenerek, kötü cezaevi koşullarına karşı mücadelede kendilerine destek vermelerini istedi. 
 
Cenin’deki Esir Kulübü Müdürü Muntasır Semmur, işgal rejimine ait Ofer, Damon ve Mecdu cezaevlerinde hâlâ 220 çocuk esir bulunduğunu ve Filistinli çocuk esirlerin kötü koşullarda tutulduklarını bildirdi.
 
Semmur, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli çocukların uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olarak çok çeşitli fiili ve psikolojik işkencelere maruz bırakıldıklarını ifade etti.
 
Cenin’in güneybatısındaki Yabed beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki eski esir Enes Adnan Hamarişe, iki yıl esir tutulduktan sonra dün özgürlüğüne kavuştu. Hamarişe, cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, işgal zindanlarında tutulan Filistinli çocuk esirlerin işgal güçlerinin kasıtlı politikası sebebiyle oldukça kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.
 
Hamarişe, işgal güçlerinin çocuk esirleri tecrit hücreleriyle cezalandırdığını ve ailelerinin ziyaretlerinden mahrum bıraktığını, sorgu sırasında çocuk esirlere çok çeşitli baskı ve işkenceler uyguladığını bildirdi.
 
Filistinli eski esir, Mecdu Cezaevi’nde tutulduğu sırada sorgudan sonra kendisine ihtiyacı olan tedavi imkanının verilmediğini açıkladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar