FAS HEYETİNDEN FACEBOOK'A TEPKİ

 

Görüntülenme: 1702 Tarih: 30 Ağustos 2019 02:05
FAS HEYETİNDEN FACEBOOK'A TEPKİ

Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti, sosyal paylaşım sitesi Facebook idaresinin hiçbir hukuki gerekçe olmadan paylaşımlarında antisemitizm yaptığı iddiasıyla sitedeki sayfasını kapattığını açıkladı.
 
Fas Heyeti, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Facebook sayfasının kapatılmasını haksızlık olarak nitelendirerek kınadı.
 
“İşgalcilerin Filistin halkına yönelik cinayetlerini deşifre edenleri susturmak istiyorlar” diyen Fas Heyeti, Facebook idaresinin sayfayı kapatmasının düşünce özgürlüğüne aykırı olduğunu ve işgal rejimiyle açıkça işbirliğini yansıttığını ifade etti.
 
Fas Heyeti, Facebook idaresine seslenerek, Arap ve İslam dünyasındaki gelişmeleri aktaran sayfanın yeniden açılması çağrısında bulundu.
 
İnsan hakları ve medya örgütlerinden de Facebook idaresinin herhangi bir hukuki gerekçe olmadan sitedeki sayfasını kapatmasını kınamalarını isteyen Fas Heyeti, Filistin halkına, Araplara ve Müslümanlara karşı bilgilendirme görevini yerine getirmeye devam edeceğini açıkladı.
 
İşgal rejimiyle yakın işbirliği yapan Facebook, daha önce de Filistinlilere ait yüzlerce sayfayı terör propagandası yapıldığı iddiasıyla kapatmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar