SİYONİST İSRAİL ABD'Lİ MÜSLÜMAN KONGRE ÜYELERİNİN İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA GİRİŞİNE İZİN VERMEYECEK

 

Görüntülenme: 2019 Tarih: 15 Ağustos 2019 17:34
SİYONİST İSRAİL ABD'Lİ MÜSLÜMAN KONGRE ÜYELERİNİN İŞGAL ALTINDAKİ FİLİSTİN TOPRAKLARINA GİRİŞİNE İZİN VERMEYECEK

İsrail, ABD Kongresi’nin Demokrat Partili üyeleri İlhan Omer ve Rashida Tlaib’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Batı Yaka’yı ziyaret için işgal altındaki Filistin topraklarına girmesine izin vermeme kararı aldı. 
İşgal rejimi televizyonu 12’nci kanalının haberine göre, İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri’nin bugün Omer ve Tlaib’in İsrail’e girmesine izin verilmemesi yönünde karar aldığını ve kararın ilgililerin onayının ardından resmi olarak ilan edileceğini söyledi. 
İşgal rejimi televizyonu ve Yediot Ahranot gazetesi, ABD Kongresi üyeleri Omer ve Tlaib’in ziyaret programları konusunda işgal rejimi yetkilileriyle işbirliği yapmayı reddettiklerini ve Deri’nin de bu tavrı provokatif olarak nitelediğini bildirmişti. 
Bu arada, işgalcilere ait Reshet Kan televizyonun haberine göre, İsrailli bir yetkili, Omer ve Tlaib’in İsrail’e girişine izin verilmemesinin işgal rejimine zarar vereceğini söyledi. 
İşgal rejimi parlamentosu Knesset’teki Ortak Arap Listesi üyesi milletvekili Eymen Avde de konuyla ilgili açıklamasında, gizleyecek bir şeyi olmayan bir ülkenin iki Kongre üyesinin ülkeye girişini yasaklamayacağını ifade etti. 
Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump da Demokrat Partili Müslüman Kongre üyeleri Omer ve Tlaib’in İsrail’e girişine izin verilmemesini istedi. 
Trump, konuyla ilgili attığı tweette şöyle yazdı: “İsrail, vekiller Omer ve Tlaib'in ziyaretine izin verirse büyük zayıflık gösterir. Onlar İsrail ve Yahudi halkından nefret ediyor, üstelik görüşlerini değiştirmek için yapılabilecek ya da söylenebilecek hiçbir şey yok. Minnesota ve Michigan eyaletleri onların yeniden seçilmesi konusunda zorlanacak. Onlar yüz karası!” 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar