İMAM HAMENEİ: FİLİSTİN MESELESİ İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ VE EN ÖNEMLİ MESELESİDİR

 

Görüntülenme: 1872 Tarih: 24 Temmuz 2019 12:23
İMAM HAMENEİ: FİLİSTİN MESELESİ İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ VE EN ÖNEMLİ MESELESİDİR

İslam inkılabı rehberi Ayetullah seyit Ali Hamenei dün Filistin islami direniş hareketi Hamas üst düzey heyetini kabulünde Filistin meselesinin İslam dünyasının birinci ve en önemli meselesi olduğunu söyledi.

Ayetullah Hamenei Filistin halkı ve  Hamas gibi direniş gruplarının hayret uyandıran direnişlerini överek: “Zafer, direniş ve mücadele olmadan kazanamaz ve biz  Allah'ın ihlal edilemez vaadine göre,  Filistin meselesinin  kesinlikle İslam dünyası ve Filistin halkının yararına biteceğini  inanıyoruz.” dedi.
 Filistin milleti şimdiye kadar birçok komplonun karşısında direnmiştir ve bu direnmenin sebebi ise zafere olan umut ve  siyonist düşmanın işgalinden Kurtuluş yolunun mücadele ve geleceğe umut gerçeğine inanmaktır.
 Gerçi direniş hareketi şimdiye kadar Siyonistlerin bölücü planlarının  çoğunluğunu etkisiz hale getirmiştir,  fakat Filistin meselesi aslında bir milletin tarihi hakkını almak için büyük bir cihattır.
 Bu yüzden İslam inkılabı rehberi açısından Filistin meselesi hala İslam ümmetinin siyasi meselelerin başında yer alıyor ve herkes Filistin halkının kurtuluşu ve özgürlüğü için çalışıp cihad etmekle görevlidir.
Bu bağlamda İslam inkılabı rehberi dünkü açıklamasında  İran’ın Filistin meselesinde hiçbir zaman bu ülkeden çekilmediğine  işaretle, " düşmanın İran İslam Cumhuriyeti ile en  önemli düşmanlık sebebi  Filistin meselesidir ama düşmanlar ve baskılar İran’ın Filistin konusunda kendi tutumundan vazgeçmesine  sebep olmayacaktır zira Filistin'e destek bir inanç ve dini meseledir" değerlendirmesinde bulundu.
 Maalesef Filistin halkı, bazı ihanet akımları ve bazı İslam ülkelerinin zaafı ve müsamahakarları nedeni ile günümüzde siyonizm ve Amerika tarafından, " Asrın anlaşması"  adlı yeni bir Komplo ile  karşı karşıya bulunuyor.
 Filistin meseleleri uzmanı  Mecid  Safatac Amerika’nın “Asrın Anlaşması” projesi bağlamındaki hedefleri hakkında şöyle diyor:
İsrail Asrın anlaşması bağlamında Filistinlilerin geri dönüş hakkını yok etmeye çalışıyor ve Arabistan ve Amerika bu konuyu gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
 Ayetullah Hamenei de bu şom planın hedeflerini açıklayarak, " Bu tehlikeli komplonun hedefi,  genç Filistinliler ve halk arasında Filistin kimliğini yok etmektir,  işte bu ana noktaya karşı koymak gerekiyor ve onların para kullanarak Filistin'in kimliğini yok etmelerine izin vermemek gerekiyor.” hatırlatmasında bulundu.
İslam inkılabı rehberi açısından bu mücadelede başarı  zaruretlerinden biri,  güçlü pozisyonları korumak,  direnmek ve ilerlemek duygusudur;  bu konular İsmail Heniye’nin de mektubunda değindiği meseledir.
İsmail Heniyye şöyle diyor:  Çok da uzak olmayan yıllarda Filistinliler taşla mücadele ederdi,  fakat bugün taş yerine nokta vuruş yapan füzelerle donatılmış ve bu,  ilerleme duygusunun anlamıdır.
İslam inkılabı rehberinin dünkü konuşması aslında bu hareketin, zafere ulaştırma yolu olduğunu açıkça belirtiyor ve tarihin tekrar edebileceği gerçeğini beyan ediyor;  zira ilahi sünnet gereğince Filistin halkının zaferi ve bu kutsal toprakları İslam dünyasına geri kazandırılması,  imkansız ve gerçekleşmeyecek bir konu değildir.
 Ayetullah Hamenei bu gerçeğe değinerek şöyle buyurdu:
Bundan 40 yıl önce kimse Amerikalıların umudu ve nüfuz merkezi olan İran’da dini bir hükümetin iş başına gelmesini ve İsrail elçiliğinin Tahran’da Filistin elçiliğine dönüşmesine  inanmazdı, fakat bu inanılmayacak konu gerçekleşti,  bu yüzden görünüşte tuhaf görünen konuların gerçekleşmesi mümkündür.
 Hiç şüphesiz günümüzde Filistin meselesinde direniş, eskiye kıyasla  saldırganlara karşı daha yüksek kapasite ve kabiliyetlere sahiptir ve İsrail'e karşı durarak siyonist rejimin kendi şom hedeflerine ulaşmasına asla izin vermeyecekler.
İslam inkılabı rehberinin  vurguladığı gibi, " Eğer hepimiz görevimizi yerine getirirsek ilahi vaat muhakkak gerçekleşecektir".

parstoday

Yorumlar