Batı Şeria’daki Guş Etzion Kavşağı’nda gerçekleştirilen silahlı ve bıçaklı saldırıda bir güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, dört kişi de yaralandı.
YDH'nin haberine göre olay, Beytullahim ile El-Halil arasındaki Guş Etzion yerleşim bölgesinde meydana geldi.
Filistin kaynaklarının aktardığına göre, iki Filistinli araçtan indikten sonra kavşakta bulunan bir yedek askere saldırdı ve askerin silahını ele geçirdi. Saldırganlar, bölgedeki silahlı işgalciler ve İsrail güçleriyle çatışmaya girdi. Çatışma sonucunda iki Filistinli şehit oldu, bir yedek asker ise yaşamını yitirdi. Yahudi Haberleri Sendikası (JNS), ilk müdahale ekiplerinin 20’li yaşlarında bir erkeğin öldüğünü duyurduğunu bildirdi.
Siyonist İsrail ordusu, saldırının ardından “Rami Levi” isimli alışveriş merkezinde bazı İsraillilerin yaralandığını, olay yerine çok sayıda asker ve polisin sevk edildiğini ve saldırganlara ateş açıldığını açıkladı. Kanal 12 televizyonu, saldırıda dört kişinin yaralandığını, güvenlik görevlisinin ise silahla vurularak öldürüldüğünü aktardı. Kanal 14, alışveriş merkezinde bulunan üç silahlı Filistinliye İsrail güçlerinin ateş açtığını bildirdi.
Polis yetkilileri, olayın yaşandığı otoparkta “şüpheli silahlı saldırı” olduğunu ve birden fazla kişinin farklı derecelerde yaralandığını duyurdu. JNS, güvenlik güçlerinin bölgede kontrolü sağlamak, yaralılara müdahale etmek ve ek şüphelileri belirlemek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Ayrıca güvenlik güçlerinin, saldırının ardından Guş Etzion Kavşağı'nın yaklaşık sekiz kilometre güneybatısında yer alan Halhul köyü çevresinde kontrol noktaları kurduğu ve köyü ablukaya aldığı kaydedildi.
Öte yandan, İsrail’in “Judea ve Samaria” olarak adlandırdığı Batı Şeria’da 2023 yılı boyunca toplam 6 bin 343 saldırının gerçekleştiği, 2024 itibarıyla bölgede 27 İsraillinin öldüğü ve 300’den fazla kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Bu veriler, “Hatzalah Judea and Samaria” isimli sivil toplum kuruluşunun 17 Şubat’ta yayımladığı raporda yer aldı.