DEYRU'L BELAH'TA KATLİAM

İşgal güçleri dün Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyru'l-Belah şehrinin yakınındaki sığınma merkezi civarında bir polis aracını hedef aldıkları saldırıda yine korkunç bir katliama neden oldular. Saldırıda 8 kişinin şehit olduğu birçok kişinin de yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 291 Tarih: 05 Haziran 2024 12:02
DEYRU'L BELAH'TA KATLİAM

Saldırıya maruz kalan aracın Filistin Teknik Fakültesi'nin yakınında bulunduğu ve bu fakültenin şu an binlerce sığınmacıyı barındırdığı dile getirildi. Bu bölgenin görünüşte işgal rejimi tarafından güvenli ilan edilen yerler arasında olduğuna dikkat çekildi. Ancak işgal güçlerinin bu şekilde güvenli ilan edilen yerlere de sık sık saldırılar düzenledikleri biliniyor. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre şehitlerin cenazeleri ve yaralılar hayvanların çektiği arabalarla hastanelere ve sağlık merkezlerine nakledildi. Yakıt bulunmaması sebebiyle Gazze Şeridi'nde motorlu araçlar genellikle kullanılamıyor. 

Hükümet Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf işgal güçlerinin güvenlik konusundaki mutat görevlerini yaptıkları sırada polisleri ve onların araçlarını hedef almalarını kınadı. Maruf söz konusu aracın herhangi bir çatışma sebebiyle değil polislerin genel güvenlik ve toplumsal düzenin sağlanması amaçlı mutat görevlerini yaptıkları sırada saldırıya maruz kaldığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar