İMAM HAMENEİ’DEN İSMAİL HANİYE’YE FİLİSTİN’E TAM DESTEK SÖZÜ

İmam Hamenei: Allah'ın lütfu sayesinde Filistin'in Denizden Nehir'e özgürlüğüne kavuşacağı gün gelecektir. Anayasa gereği şu anda cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Muhbir Bey, merhum Reisi'nin Filistin konusundaki siyasetlerini aynı ruh ve heyecanla devam ettirecektir. 

Görüntülenme: 2076 Tarih: 22 Mayıs 2024 04:00
İMAM HAMENEİ’DEN İSMAİL HANİYE’YE FİLİSTİN’E TAM DESTEK SÖZÜ

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Kabulde İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin şehit olması dolayısıyla Ayetullah Hamenei'ye taziyelerini iletti. 

İmam Hamenei bu görüşmede, Filistin milletinin özellikle de Gazze halkının, İran milletinin acısını paylaşmasından dolayı teşekkürlerini ifade ederek, İsmail Haniye'ye  oğullarının şehadetinden dolayı tebrik ve tesliyetlerini bildirdi. Ayrıca İsmail Haniye'yi gösterdiği sabırdan dolayı övdü.  

Gazze halkının tüm dünyayı şaşırtan olağanüstü direnişine vurgu yapan Ayetullah Hamenei şunları söyledi: 'Bir gün Amerikan üniversitelerinde Filistin lehine sloganlar atılacağına, Filistin bayrağının göndere çekileceğine ve Japonya'da bir gün Filistinliler lehine düzenlenen gösterilerde Farsça 'Merg Ber İsrail' (İsrail'e Ölüm) sloganının atılacağına kim inanırdı?!  

Çok yakın bir gelecekte Filistin konusunda bugün tahayyül dahi edemeyeceğimiz hadiseler yaşanabilir.'  

Kur'an-ı Kerim'de geçen, yüce Allah'ın Hz. Musa Aleyhisselam'ın annesine vadettiği iki hususun gerçekleşmesine işaret eden İmam Hamenei konuşmasına şu şekilde devam etti: 'Şu anda yüce Allah'ın Filistin halkına vadettiği ilk şey gerçekleşmiştir. Küçük bir grup olan Gazze halkı; Amerika, NATO, İngiltere gibi güçlü ve büyük bir grup karşısında galip gelmiştir. Bu doğrultuda ikinci vaat, yani siyonist rejimin yok olması da gerçekleşebilir. Allah'ın lütfu sayesinde Filistin'in Denizden Nehir'e özgürlüğüne kavuşacağı gün gelecektir. Anayasa gereği şu anda cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Muhbir Bey, merhum Reisi'nin Filistin konusundaki siyasetlerini aynı ruh ve heyecanla devam ettirecektir.'  

Bu görüşmede, İran devlet ve milletinin Filistin halkını her zaman desteklenmesini takdirle anan ve merhum Reisi'yi Filistin ve direnişin yaveri olarak vasıflandıran İsmail Haniye şunları söyledi: 'Merhum Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan da tüm uluslararası toplantılarda sürekli olarak Filistin'i ve direnişi savunuyordu. Ben ona defalarca, 'Siz, Direnişin Dışişleri Bakanısınız' diye hitap ediyordum.'  

Gazze'deki son durum hakkında İmam Hamenei'ye bir rapor sunan İsmail Haniye şunları ifade etti: 'Bugün Direniş Cephesi bölgede ve direniş güçleri Filistin'de en iyi haldedir. Siyonist düşmanın durumu ise çok kötüdür. Bu, Yüce Allah'ın bir lütfudur.' 

kudusgunu.com

Yorumlar