GLOBES: 'AZERBAYCAN PETROLÜNÜN CEYHAN LİMANINDAN İSRAİL'E SEVKİYATI DEVAM EDİYOR'

Globes internet sitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nden siyonist İsrail'e Türkiye üzerinden petrol ihracatının devam ettiğini yazdı. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 04 Mayıs 2024 15:12
GLOBES: 'AZERBAYCAN PETROLÜNÜN CEYHAN LİMANINDAN İSRAİL'E SEVKİYATI DEVAM EDİYOR'

İbranice yayınlanan Globes internet sitesi bugün İsrailli yetkililerden alıntı yapan bir haberde, Türkiye'nin Tel Aviv rejimiyle ekonomik ilişkilerini durduracağını duyurmasına rağmen İsrail tankerlerinin Türkiye'nin Ceyhan limanından Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ait petrolü yüklemeye devam ettiğini yazdı.

'İsrail günde 340 bin varil petrol ithal ediyor ve bunun %60'ı Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattıyla Kazakistan ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nden taşınıyor. İsrail petrol tankerleri Türkiye'nin güneyindeki Ceyhan limanında Azerbaycan Cumhuriyeti petrolünü yükleyerek Hayfa limanına aktarıyor.'

Globes sitesine göre, 'İsrail, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ilk petrol ihracat noktası olarak kabul ediliyor ve Türkiye'nin hâlâ bu ihracatta aracılık yapmasının sadece bu ülkenin çıkarlarıyla değil, Bakü'nün çıkarlarıyla da ilgili olduğu belirtiliyor. Ankara da asla kendi çıkarlarına zarar verecek bir harekette bulunmayacak, Azerbaycan da bunu yapmayacak.'

Bu habere göre, İlham Aliyev'in Binyamin Netanyahu ile Erdoğan'la olan ilişkisinden daha az olmayan özel bir ilişkisi var.

Yorumlar