EHLİBEYT GENÇLİK DERNEĞİ KUDÜS GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ

Dünya Kudüs Günü programları kapsamında İstanbul görkemli bir programa sahne oldu. Ehlibeyt Gençlik Derneği, Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi düzenledi. İftar programına Kudüs sevdalıları yoğun ilgi gösterdi. Ellerine Filistin ve Türkiye bayrağı aldılar, okunan direniş marşlarıyla Siyonist rejim İsrail’i lanetlediler… 

Görüntülenme: 167 Tarih: 08 Nisan 2024 00:06
EHLİBEYT GENÇLİK DERNEĞİ KUDÜS GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ

İstanbul, Dünya Kudüs Günü programları kapsamında anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Ehlibeyt Gençlik Derneği’nin Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi programı Bağcılar Halk Sarayı’nda gerçekleşti.

 

İftar saatinden yaklaşık bir saat önce başlayan programda salon, tıklım tıklım doldu. Ehlibeyt Gençlik Derneği’nin büyük çaptaki ilk organizasyonu görkemli bir şekilde yapıldı. Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi programı, Hafız Remzi Er'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Ardından kürsüye, Ehlibeyt Gençlik Derneği Başkanı Samet Yaşar çıktı. Kısa bir açılış konuşması yapan Yaşar, gençlik derneğinin gelecekte de böyle programlara imza atmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, selamlama konuşması yaptı.

 

Programa ev sahipliği yapan Bağcılar Belediyesi adına, Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Güldüren konuşmasında Siyonist İsrail rejiminin zulümlerini lanetleyerek, Müslümanların birlik olması gerektiğini söyledi.

 

Programda Ehlibeyt Alimi ve meddahı Alican Görel ile İran’dan iştirak eden tevaşi grubunun okuduğu direniş marşları coşkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Kudüs sevdalıları da Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak marşlara eşlik etti.

 

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ahmed Muhammedi, İmam Humeyni’nin Ramazan ayının son Cuma gününü Dünya Kudüs Günü ilan ettiğini hatırlattı. Siyonist İsrail rejiminin Gazze’deki soykırımına işaret eden Muhammedi, Batılı güçlerin Siyonistlere destek vermesinin soykırımı artırdığını vurguladı. Suriye’nin başkenti Şam’daki İran büyükelçiliğine yönelik Siyonist İsrail saldırısıyla ilgili de konuşan İran’ın İstanbul Başkonsolosu Ahmed Muhammedi, düzenlenen programın Filistin halkına büyük moral kaynağı olduğunu söyledi.

 

Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi programında Türkiye’deki Ehlibeyt Alimlerinin çatı kuruluşu olan Ehlader Genel Başkanı Kadir Akaras konuşmasında Müslümanların birlik olarak büyük şeytan ABD ve Siyonist İsrail’i yok etmek için hareket etme mecburiyetinde olduğunu söyledi.

 

Akaras, Siyonist İsrail’in sadece Filistin için değil, Türkiye dahil tüm bölge ülkeleri için tehdit olduğunu vurguladı. Nil’den Fırat’a kadar bir Siyonist devleti kurma peşinde olan İsrail’in direniş cephesinin operasyonları sonrası artık kendisini korumaya çalıştığını belirtti.

 

Dünya Kudüs Günü’nün önemine işaret eden Akaras, Müslümanların görevlerinin “direnişe dua etmek, Siyonistlerin ürünlerini boykot etmek, Siyonist İsrail’le ticareti ve ilişkileri kesmek" olduğunu kaydetti.

 

Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi programında Kevser Uluslararası İnsani Yardım Derneği de Gazze için seferber oldu. Vatandaşların yoğun desteği ile Filistin ve Gazze halkı için yardımlar toplandı. Gazze Direnişi ile Dayanışma Gecesi programı, iftar ihsanıyla sona erdi.

KEVSER.COM.TR

Yorumlar