SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: AMERİKA FÜZELERİMİZİ ENGELLEYEMİYOR

Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Yemen ordusunun sahip olduğu füze gücüne işaret ederek, "ABD ordusunun onları engelleyemeyeceği bir gelişmişlik seviyesindeler" dedi. 

Görüntülenme: 217 Tarih: 24 Şubat 2024 11:02
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: AMERİKA FÜZELERİMİZİ ENGELLEYEMİYOR

Yemenli Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, dün yaptığı açıklamada, bölgedeki birtakım gelişmelere değindi.

Abdulmelik el-Husi, Kızıldeniz’de Filistin direnişini destek kapsamında devam eden operasyonlar, ABD’nin İsrail’e sağladığı destek ve Yemen ordusunun sahip olduğu füze gücü hakkında bilgiler verdi.

El-Husi açıklamasının başlarında, Sana'nın Kızıldeniz ve Arap denizlerindeki askeri operasyonları ile Filistin halkına destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Ensarullah lideri, İsrail’in Gazze'deki Filistin halkına karşı her türlü soykırım ve cinayet eylemini gerçekleştirdiğini ve ABD'nin İsrail rejimine silah sağlayarak bu suçlara dahil olmaya devam ettiğini belirtti.

el-Husi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından oynanılan rolün, ABD tarafından değiştirildiğini vurguladı.

Ensarullah lideri ayrıca, Washington'un, Gazze'deki Dünya Gıda Programı'nın faaliyetlerini askıya alarak, Birleşmiş Milletler'in insani rolünü baltaladığını bildirdi.

Abdulmelik el-Husi, konuşmasının başka bir bölümünde İsrail’in, sınırlı bir alanda devam eden savaşın 20. haftasında, Gazze'deki esirlerini geri döndürme hedefini yerine getiremediğini ifade etti.

el-Husi, Hizbullah cephesinin de çok büyük olduğunu ve İsrail’e ağır kayıplar verdiğini kaydetti.

Ensarullah lideri ayrıca, Yemen’den işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail hedeflerine 183 operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı.

El-Husi daha sonra, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin cephaneliğini geliştirme çabalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, “Ordunun mevcut füzeleri, ABD'nin tüm teknolojik ilerlemelerine rağmen onları engelleyemeyeceği bir gelişmişliğe sahip” dedi.

Son olarak, ABD’nin, Yemen füzelerini önleme konusunda başarısız olduğunu vurgulayan Ensarullah lideri, diğer ülkelere, gemilerinin güvenliğini sağlamak istiyorlarsa ABD ve İngiltere'nin peşinden gitmemeleri uyarısında bulundu.

YDH

Yorumlar