ABDÜLAZİZ SALİH BİN HABTUR: MISIR HALKI İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

img
ABDÜLAZİZ SALİH BİN HABTUR: MISIR HALKI İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE KARŞI

Yemen'deki geçici hükümetin Başbakanı, bu ülkeyi bölgedeki ana aktör olarak nitelendirdi ve Filistin milletiyle dayanışma içinde olduklarını da vurguladı.

Yemen'deki geçici hükümeti Başbakanı Abdülaziz Salih bin Habtur şunları söyledi: "Bugün Yemen'in önemli bir oyuncu olduğunu dünyaya söylüyoruz ve topraklarımızdan Gazze ile dayanışma ilan ediyoruz."

Bab ül-Mendeb'i Yemen'e ait olarak nitelendiren Yemen başbakanı  Yemen'in Bab ül-Mendeb'deki direniş kararının hukuki, mantıklı, ahlaki ve stratejik olarak değerlendirdi.

Bu üst düzey Yemenli yetkili, Mısır halkının Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olduğuna dikkat çekerek şunları ekledi: "Mısır halkı hangi grup ve siyasi cereyandan olursa olsun, Siyonist varlığın inşa edildiğinin amaçlarını bildiği için normalleşmeye karşıdır çünkü nihai hedefin Mısır'ı, Suriye'yi ve Irak'ı yutmak olduğunu biliyor. "

Yemen başbakanı konuşmasının bir başka bölümünde İran Cumhuriyeti'nin bu alandaki dik duruşuna da değinerek İran'ı direniş ülkesi olarak örnek göstererek şunları söyledi: "İran'ın iç yapısı, 45 yıl boyunca bilime, teknolojiye ve güç araçlarına dayandırıldığı için tutarlı ve koordinelidir."

tesnim



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!