BEŞŞAR ESAD: SURİYE'NİN FİLİSTİN DİRENİŞİNE VERDİĞİ DESTEK ASLA DEĞİŞMEYECEK

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Şam’ın Filistin halkına ve direnişine verdiği desteğin tarihsel kökleri olduğunu ve asla değişmeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 272 Tarih: 12 Şubat 2024 16:46
BEŞŞAR ESAD: SURİYE'NİN FİLİSTİN DİRENİŞİNE VERDİĞİ DESTEK ASLA DEĞİŞMEYECEK

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Lübnan ziyaretini tamamladıktan sonra Şam’a geçen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı kabul etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Suriye’nin Direniş Ekseni’nin ileri cephe hattı olduğunu belirtti ve Filistin meselesine destek konusunda Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in Arap dünyasında ve bölgede seçkin bir role sahip olduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed de İran İslam Devrimi’nin yıldönümü dolayısıyla İran Devrim Liderini, hükümetini ve halkını tebrik ettiğini belirtti.

Suriye’ye verdiği desteklerden dolayı İran’a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Esed, ikili ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi ve “İran İslam Cumhuriyeti, geçen dört ay içerisinde Filistin’e destek konusunda yaptıklarıyla sadece söz söylemeyen, iş yapan bir ülke olduğunu ispat etti” dedi.

Filistin’de yaşanan gelişmelerin Arap dünyasında direniş ruhunu canlandırdığını belirten Suriye Cumhurbaşkanı, “Suriye’nin direnişi ve Filistin’i desteklemesi tarihsel bir tutumdur ve bu tutum değişmeyecektir” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin davet mektubunu Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e iletti.

tesnim

Yorumlar