NASRALLAH İLE ZİYAD ENNEHHALE ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle bu sabah Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile bir araya geldi ve görüştü. 

Görüntülenme: 213 Tarih: 12 Şubat 2024 14:30
NASRALLAH İLE ZİYAD ENNEHHALE ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Taraflar bu görüşmede, Gazze ve Batı Şeria'daki son siyasi ve saha gelişmeleri ile diğer direniş cephelerinin durumunu değerlendirdi.

Bu görüşmede iki taraf, zafere ulaşana kadar direniş göstermek gerektiğini vurgulayarak, sahadaki olasılıklar ile sahada ve siyasi düzeyde beklenen gelişmeleri ele aldı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cumartesi günü de İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü. Bu görüşmelerin amacı, Siyonist rejime karşı mücadelede direniş cephesinin mümkün olduğunca koordineli olmasıdır.

Bu görüşmelerle eş zamanlı olarak işgalci rejim ordusu büyük bir ordusunu Gazze'den Lübnan sınırına taşımak zorunda kaldı. Dün İsrail Ordu Radyosu, bu rejimin askeri komutanları arasında haftalarca süren tartışmaların ardından bu rejimin Gazze'nin Nuseyrat bölgesinde konuşlanan 36. tümeninin, Lübnan sınırına gönderildiğini açıkladı. Bu, işgalcilerin iki cephede savaşacak güç ve tesis sıkıntısıyla karşı karşıya olduklarını göstermektedir.

rasthaber

Yorumlar