ŞEYH NAİM KASIM: FİLİSTİN DİRENİŞİ GÜÇLÜ VE CESUR BİR ŞEKİLDE AYAKTADIR

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, direnişin Siyonistlerle yürüttüğü mücadelenin yanı sıra Lübnan'daki görevlerini de asla ihmal etmediğini belirtti ve “Siyonistler Gazze'ye karşı savaşta Amerika'nın araçlarıdır ve eğer Amerika savaşı durdurmak istese bunu yapabilir” dedi. 

Görüntülenme: 200 Tarih: 11 Şubat 2024 10:40
ŞEYH NAİM KASIM: FİLİSTİN DİRENİŞİ GÜÇLÜ VE CESUR BİR ŞEKİLDE AYAKTADIR

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, yaptığı konuşmada Siyonist düşmanla mücadele sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: ‘Gazze'deki savaşı durdurma yönündeki mevcut karar Amerika'nın kararıdır ve eğer Amerika savaşı durdurmaya karar verirse bunu yapabilir ve sadece işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğerlerine her şeye son vermeleri yönünde baskı yapılması yeterlidir, çünkü onların hepsi, Amerika’nın onları istediği gibi yönettiği araçlardır.

Siyonistlerin Gazze'de savaşırken kullandıkları askeri teçhizat ve tesislerin tamamı Amerikan tesisidir. Yani eğer Amerika Netanyahu'ya karşı olduğunu söylüyor ama hiçbir şey yapmıyorsa, şunu bilin ki bu, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu ülkede oylarını kaybetmemek için yaptığı bir seçim kampanyasıdır ve o bir yalancıdır.

Eğer ABD şimdi savaşı durdurmaya karar verirse, İsrail için ne kadar zor olursa olsun, her türlü anlaşmaya göre savaş duracaktır. Çünkü bu savaşı sürdürmek anlamsız ve faydasızdır. Bugün şahit olduğumuz şey savaşın devamı değil, katliam ve soykırımın devamıdır.

Filistin'deki direniş hâlâ güçlü ve cesur bir şekilde ayaktadır. Direnişin bizim için geçici bir süreç olmadığını Lübnan'da defalarca tekrarladık. Direniş bizim seçeneğimizdir, toprağı özgürleştirme ve vatanı ve milleti savunma seçeneğidir. Bu, İsrail var oldukça direnişin sadece Lübnan'da değil, tüm bölgede ve elbette Filistin'de de var olması ve gelişmesi gerektiği anlamına gelmektedir.’

Şeyh Naim Kasım ayrıca Lübnan'ın iç meselelerine, özellikle de bu ülkede cumhurbaşkanının seçilmesi konusuna değinerek şunları söyledi: ‘Biz Hizbullah olarak şunu söylüyoruz, eğer Lübnanlılar bugün bir cumhurbaşkanı seçme konusunda anlaşırlarsa, Siyonist düşmanla bir savaşın ortasında olsak bile bir cumhurbaşkanı seçmeye hazırız.

Bugün her ne kadar savaş alanında olsak da Lübnan hükümeti ve parlamentosu ülkede görevlerini yerine getiriyor ve savaş devam etse de insanların eğitim, çalışma gibi normal yaşamı devam ediyor ve her şey normal bir şekilde ilerliyor ve tüm bunlar bu şekilde ilerlerken, biz genç savaşçılarımız ve ailelerimizle birlikte ülkemizin insanını savunmak için ön saflarda yer alma esasıyla hareket ediyoruz.’

Şeyh Naim Kasım, Lübnan'daki bazı tarafların Hizbullah'a yönelik suçlamalarına değindi ve şunları söyledi: ‘Bazıları Hizbullah'ın cumhurbaşkanı seçimini engellediğini söylüyor, biz neden cumhurbaşkanı seçimini engelleyelim? Cumhurbaşkanıı seçmek için birleşip yeterli çoğunluğu sağlayamayan sizsiniz ve uzlaşma ve anlaşma sağlanıncaya kadar cumhurbaşkanı seçilmeyecek ama siz bizi bunu engellemekle suçluyorsunuz. Bu, başkalarını suçlayarak insanlara karşı kendilerini aklamak isteyen zayıf insanların alışkanlığıdır.’

rasthaber

Yorumlar