IRKÇI İSRAİL HAMAS'IN TALEPLERİNİ REDDETTİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’tan bir yetkili, El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin Kahire’de arabulucularla ateşkes önerisi konusundaki tavrını görüştüğünü bildirdi. 

Görüntülenme: 134 Tarih: 10 Şubat 2024 22:44
IRKÇI İSRAİL HAMAS'IN TALEPLERİNİ REDDETTİ

Hamas yetkilisi heyetin Kahire’den ayrılacağını ve işgal rejiminin cevabını bekleyeceğini, Kahire’deki görüşmeye Mısırlı ve Katarlı yetkililerin katıldığını ifade etti.
 

İşgal hükümeti içindeki görüş ayrılıklarının Kahire’deki görüşmeden net bir sonuç alınamamasına yol açtığını belirten Hamas yetkilisi, işgal rejimi ve Amerika arasında Hamas’ın Kahire’de ele alınan yaklaşımı konusunda görüş ayrılığı olduğuna işaret etti.
 

Bu arada, gözlemciler işgal rejiminin Hamas’ın Mısır ve Katar’a teslim ettiği taleplerini reddetmesinin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıları devam ettirme ve daha çok katliam gerçekleştirme niyetinde olduğunu gösterdiği uyarısında bulundu.
 

İşgal rejimindeki güvenlik çevrelerine yakınlığıyla bilinen Walla haber sitesi Tel Aviv’in cevabını Katar ve Mısır’a teslim ettiğini, Hamas’ın taleplerinin çoğunun reddedildiğini öne sürdü.
 

Haberde İsrail ordusunun Gazze’yi ortadan ikiye bölen çizgideki konumundan, anlaşmanın birinci aşamasında çekilmeyi ve Filistinli nüfusun Gazze’nin kuzeyine dönmesini reddettiği ifade edildi.
 

Haberde ayrıca ordusunun Gazze Şeridi'ndeki şehir merkezlerinden çekilmesini değerlendirebileceğini arabuluculara ileten İsrail’in Hamas’ın teklifindeki ateşkese ilişkin “kalıcı” ifadesine itiraz ettiği ve esirlerin serbest bırakılmasının ardından savaşın sona ermesine karşı çıktığı kaydedildi.
 

Walla sitesi, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın kaldırılması maddesini de kabul etmeyen Tel Aviv yönetiminin Hamas’ın talep ettiği İsrail hapishanelerindeki Filistinli üst düzey isimlerin serbest bırakılmasının da mümkün olmadığını arabuluculara ilettiğini yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar