UNRWA ZOR DURUMDA

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın Batılı ülkelerden gelen finansmanın askıya alınması nedeniyle yaşayacağı kaybın 65 milyon doları bulduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 124 Tarih: 08 Şubat 2024 14:24
UNRWA ZOR DURUMDA

New York Times (NYT) gazetesi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA), Batılı ülkelerden gelen finansmanın askıya alınması nedeniyle şubat ayının sonunda 65 milyon dolarlık bir kayıp yaşayacağını bildirdi.

Kurum içi belgeleri analiz eden gazete, en az 18 ülke ve ajansın UNRWA'ya sağladığı fonları askıya aldığını duyurdu.

Ajansa finansmanı kesen en büyük bağışçı olan Finlandiya, 5,4 milyon doları geri çekti. Şubat ayında ise Almanya, İsveç ve Japonya toplamda yaklaşık 60 milyon dolarlık ödemeyi yapmayacak.

Habere göre UNRWA'nın bu tür kayıpları karşılamak için gerekli rezervi bulunmadığından ajans, mart ayına kadar 13 bini Gazze Şeridi'nde olmak üzere 30 bin çalışanın maaşlarını ödeyecek kaynağa sahip olamayacak.

UNRWA Sözcüsü Tamara Alrifai, yaptığı açıklamada finansmanın askıya alınmasından bu yana bireylerden yaklaşık 5 milyon dolar bağış aldıklarını belirtti. Alrifai, bunun UNRWA'nın bir ay içinde özel yatırımcılardan aldığı rekor bir miktar olduğunu kaydetti.

Fakat UNRWA bu bağışlarla yıllık bütçesini karşılayamayacak. Alrifai'ye göre bu bağışlar sadece birkaç gün için yeterli olacak.

YDH

Yorumlar