İSLAMİ CİHAD'TAN YEMEN'E TAKDİR

ABD'nin Yemen'e yönelik saldırılarını şiddetle kınayan Filistin İslami Cihad Hareketi, Yemen’in Gazze ve Filistin konusundaki tutumunu övdü. 

Görüntülenme: 261 Tarih: 05 Şubat 2024 23:54
İSLAMİ CİHAD'TAN YEMEN'E TAKDİR

Filistin İslami Cihad Hareketi bugün yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği saldırılara tepki göstererek, bu saldırıları şiddetle kınadı.

El-Ahd internet sitesinin yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu saldırılar, Amerikan hükümetinin iddiasının aksine bölgeyi ateşe vermeyi ve çatışma çemberini genişletmeyi amaçlamaktadır ve bu şantajın tüm sonuçları ABD'nin omuzlarındadır. "

İslami Cihad, açıklamanın devamında, "Washington ve Batı başkentleri, Siyonist düşmanın Gazze'deki saldırganlığını yönetmeye ve rejime siyasi, ekonomik ve askeri destek sağlamaya devam ediyor ve bu nedenle Filistin’deki soykırımın suç ortağıdır" dedi.

"Yemen'in, bu saldırıların Filistin halkını destekleme yükümlülüklerini yerine getirmelerini engellemediği yönündeki insani ve resmi tutumunu takdir ediyoruz." diyen bu Filistinli direniş grubu tüm Arap ve İslam ülkelerinin de "Yemen'in özgün konumunu" örnek alacaklarını ümit ettiklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı bu sabah bir açıklama yayınlayarak, İngiltere ile birlikte Avustralya, Kanada, Danimarka, Hollanda, Yeni Zelanda ve Bahreyn'in desteğiyle Yemen'deki hedeflere saldırdığını duyurmuştu.

Bu açıklamada, Amerikan ve İngiliz kuvvetlerinin Yemen hedeflerine yönelik saldırılarında 13 silah deposunun hedef alındığı iddia edildi.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü de Amerikalı ve İngiliz savaş uçaklarının 13'ü Sana'da olmak üzere Yemen'e 48 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü ayrıca, bu saldırıların Yemen’in dini, ahlaki ve insani sorumluluğu gereği Gazze’deki Filistin halkını desteklemeye devam edeceğini ve saldırıların cevapsız kalmayacağını vurguladı.

YDH

Yorumlar