MEHMET KAYA: GAZZE HALKI İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMALARIN FESHEDİLMESİNİ İSTİYOR

Türkiye’de Gazze’yi en iyi bilen insanlardan olan Mehmet Kaya, Millî Gazete’ye dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mehmet Kaya, Siyonist askerlerin şu anda Gazze’de çok zor durumda olduklarını da belirtti. 

Görüntülenme: 193 Tarih: 25 Ocak 2024 22:54
MEHMET KAYA: GAZZE HALKI İSRAİL İLE YAPILAN ANLAŞMALARIN FESHEDİLMESİNİ İSTİYOR

Siyonist askerler arasında ağlayanların, psikolojisi bozulanların olduğunu dile getiren Kaya, “Siyonistler oraya geldikleri her ana lanet ediyorlar” dedi. Gazze halkının en çok ihtiyaç duyduğu şeyi de açıklayan Kaya, “En çok ihtiyaç duydukları şey İslam ülkelerinin İsrail ile anlaşmaları feshetmesi ve Siyonistlere karşı tavır alması” diye konuştu. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) bünyesinde yıllarca Gazze sorumluluğu görevini üstlenen ve Türkiye’de Gazze’yi en iyi bilen insan olan Mehmet Kaya, Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Aksa Tufanı operasyonu ve beraberinde gerçekleşen süreci gazetemize değerlendiren Kaya, “Siyonist teröristler başarı sağlayamadı, hezimete uğradılar. Bundan dolayı sivilleri katlediyorlar. Kontrol altına aldıklarını iddia ettikleri yerlerde dahi direnişçiler operasyon yapıyor. İsrail, hiçbir zaman ölülerinin sayısını tam vermiyor” diye konuştu.

“GAZZE’NİN, İSLAM ÜLKELERİNİN KUKLA LİDERLERİNDEN BEKLENTİSİ YOK”

Gazze halkının yalnız bırakıldığını dile getiren Mehmet Kaya, Filistin’deki direnişi bugüne dek kolay kolay hiçbir yerde görmediklerini kaydetti. Gazze’nin abluka altında olduğunu ve yaşam şartlarının çok ağır bir nitelik taşıdığını hatırlatan Kaya, “Gazzelilerin yapmış oldukları direniş bütün İslam ümmeti için bir şereftir ama İslam dünyasının tutumu Gazze’deki kardeşlerimizi incitti. Direnişçiler, Allah’ın onlara emrettiklerini yapıyor. Filistin direnişinden açıklamalar geliyor, görüyorsunuz, İslam ülkelerinin kukla liderlerinden hiçbir beklentileri yok. Mücahitler, ‘Ya hepimiz şehit olacağız ya da zafere ulaşacağız’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

FİLİSTİNLİ KADIN, “BEN DE ŞEHİT OLACAĞIM” DEDİ

Uzun yıllar boyunca Gazze’de yaşamış olan Mehmet Kaya, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalarda, 2009’da gerçekleşen savaştan çarpıcı bir örnek verdi. Furkan Savaşı esnasında Refah Sınır Kapısı’nda beklerken dikkate değer bir olaya şahit olduklarını söyleyen Kaya, “2009’dan bir örnek vereceğim. Biz Furkan Savaşı’nda kapıda beklerken orada bir kadın vardı ve Gazze’ye girmeye çalışıyordu. Gazze ateş altındaydı. Bir de Yunan gazeteci vardı orada, geldi ve bize dedi ki; bu kadınla konuşmak istiyorum. Yardımcı olduk. Yunan gazeteci, o kadına, ‘Neden içeri girmek istiyorsunuz?’ dedi. Kadın dedi ki; ‘Benim dedelerim de babamın nesli de burada şehit oldu. Ben de olacağım’” diye konuştu.

Filistin halkının hiçbir ferdinin Gazze’den ayrılmak istemediğini aktaran Kaya, “Hepsi orada şehit olmak istiyor. Gazze halkı ölümü idrak etmiş ve anlamış bir halk. Gazze halkı, öldükleri zaman Allah için ölmek istiyorlar. Bu kadar zorluğa rağmen halk, oradan çıkmak istemiyor. Halkın morali çok yüksek. Kesinlikle dışarı çıkmak isteyen yok, herkes şehit olmayı istiyor” sözlerini sarf etti.

 

GAZZE, İSRAİL İLE ANLAŞMALARIN FESHEDİLMESİNİ İSTİYOR

Mehmet Kaya, Siyonist askerlerin şu anda Gazze’de çok zor durumda olduklarını da belirtti. Siyonist askerler arasında ağlayanların, psikolojisi bozulanların olduğunu dile getiren Kaya, “Siyonistler oraya geldikleri her ana lanet ediyorlar” dedi. Gazze halkının en çok ihtiyaç duyduğu şeyi de açıklayan Kaya, “En çok ihtiyaç duydukları şey İslam ülkelerinin İsrail ile anlaşmaları feshetmesi ve Siyonistlere karşı tavır alması. Gazze halkı, ‘İki tane devlet kalksa dese ki üç güne kadar Gazze’den çıkmazsanız size yaptırım yapacağız dese İsrail geri çekilir’ diye düşünüyor” diye konuştu. 

 

“ELİ TESBİHLİ ADAMLAR MCDONALD’S’A SPONSORLUK VERİYOR”

Türkiye hükümetinin Gazze soykırımı sürecinde sergilediği tutumu da değerlendiren Mehmet Kaya, dikkat çeken ifadeler kullandı. “Günlük hamaset konuşmalarını halk yapar, devlet yapmaz, hükümetteki eli tesbihli adamlar halk boykot diye bağırırken McDonald’s’a sponsorluk veriyorlar. Gemiler gitmeye devam ediyor. Biz toplum olarak mutlaka bu işin ızdırabını duyuyoruz ama oraya destek olmamız lazım. Oraya destek göndermemiz lazım, zulmü herkese duyurmamız lazım. İslami dönüşüm noktasında bir dönüm noktası. Oradaki kardeşlerimizin cihad ahlakı Avrupa ve Amerika’da müthiş bir şekilde İslam’a dönüş başladı. Her gün onlarca kişi İslam’a giriyor. Her şart altında hakkı söylemeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

“YÜZLERİNDE CENNETİ GÖRÜYORDUM”

İHH’nın Gazze eski sorumlusu Mehmet Kaya, Millî Gazete’ye yapmış olduğu açıklamalarda, 70’e yakın ülke gezdiğini ve 9 sene boyunca Gazze’de kaldığını söyledi. Gazze’de karşılaştığı tabloyu aktaran Kaya, “Gazze, hayatımın manevi gıda noktasında en çok doyduğum yerdir. Elleri silah tutan kardeşlerimle konuştuğumda cenneti görüyordum. Tünellerde 12 saat çalışıp günde bir sandviç ile karınlarını doyuruyorlardı” dedi.

 

“GAZZE’DE HERKES BEDEL ÖDÜYOR”

Gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda İsrail’in peşinde olduğu direniş liderlerinden Muhammed Deif ve Yahya Sinvar’a ayrı bir parantez açan Mehmet Kaya, söz konusu iki ismin Gazze’de çok sevildiğini dile getirdi. Kaya, konuya ilişkin olarak, “Muhammed Deif dediğiniz zaman tüm Gazzeliler ‘Benim canım ona feda olsun’ diyor. Gazze’de bedeli herkes ödüyor. Yahya Sinvar da aynı şekilde… Salih Aruri de bedel ödedi örneğin, bire bir tanıdığım bir insandı kendisi. Sadece konuşan halkla bütünleşmez, direniş dediğin an her şey durur Filistin’de” sözlerini sarf etti.

BEKİR ŞİRİN/MİLLİ GAZETE

Yorumlar