SİYONİST GÜÇLER BASİL ŞEHHADE'NİN EVİNİ YIKTI

İşgal güçleri Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinin güneyindeki Urif beldesinde esir Basil Şehhade’nin ailesine ait evi bu sabah (24 Ocak Çarşamba) erken saatlerde havaya uçurdu. 

Görüntülenme: 197 Tarih: 24 Ocak 2024 22:12
SİYONİST GÜÇLER BASİL ŞEHHADE'NİN EVİNİ YIKTI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün gece geç saatlerde çok sayıda askeri araçla Urif beldesine baskın düzenlediğini, esir Şehhade’nin Urif ve Cemain beldeleri arasında bulunan evinin etrafını kuşattığını, kimsenin bölgeye yaklaşmasına izin vermediğini ifade etti.
 

Kaynaklar, işgal ordusu mühendislik birliği askerlerinin Filistinli esirin evinin içine patlayıcılar yerleştirdiklerini ve daha sonra patlayıcıları patlatarak evi yerle bir ettiklerini söyledi.
 

İşgal güçleri esir Basil Şehhade’yi Eli Yahudi Yerleşkesi eyleminin ardından Urif beldesi sakinlerinden Hamid Kayid Sabah ve Ziyad Cibril Es-Safedi’yle birlikte eylemin gerçekleştirilmesine yardımcı oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden Mühenned Şehhade ve Halid Sabah’ın 20 Haziran 2023’te Eli Yahudi Yerleşkesi’nde gerçekleştirdiği eylemde dört yerleşimci ölmüş ve birçok yerleşimci de yaralanmıştı.
 

İşgal güçleri geçtiğimiz Aralık ayında Hamid Sabah ve Ziyad Es-Safedi’nin evlerini yıkarken, şehit Mühenned Şehhade ve şehit Halid Sabah’ın evlerini de daha önce yıkmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar