IRAKLI ANALİST ABBAS EL ARDAVİ: İRAN SALDIRISINDA PEŞREW DİZAYİ'NİN VİLLASINDA ÖLEN 6 KİŞİNİN İSİMLERİ NEDEN SAKLANIYOR?

 

Görüntülenme: 886 Tarih: 18 Ocak 2024 21:41
IRAKLI ANALİST ABBAS EL ARDAVİ: İRAN SALDIRISINDA PEŞREW DİZAYİ'NİN VİLLASINDA ÖLEN 6 KİŞİNİN İSİMLERİ NEDEN SAKLANIYOR?

İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu'nun geçtiğimiz gün Erbil'deki Mossad merkezine düzenlediği saldırı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 
Erbil yönetimine bağlı medya organları, Peşrew Dizayi'nin villasına düzenlenen saldırı sırasında evde 16 kişinin olduğunu yazmıştı. Ayrıca saldırıda Peşrew Dizayi, Kerem Mikhail ve kızı Jina'nın öldüğünü, karısı ve iki çocuğunun yaralandığını belirtmişlerdi. Bu villada o gece davetli olarak bulunan diğer 10 kişinin akıbeti hakkındaysa Erbil yönetimine bağlı medya organları herhangi bir bilgi paylaşmamıştı. 
Bu konuda, Iraklı tanınmış analist Abbas El Ardavi X hesabında şunları yazdı:

'O gece Peşrew Dizayi'nin evinde 6 kişi daha öldü, fakat Erbil medyası onlarla ilgili hiçbir şey yazmadı. O ölen 6 kişinin milliyetinden dolayı mı Erbil medyası bu konuda suskun kaldı? Bir süre önce Erbil yönetiminin Milli Güvenlik Sekreterine, Erbil'in  kuzeyinde MOSSAD unsurlarının yuvalandığı tüm bilgileri, teçhizatları ve ifa edecekleri görevle birlikte açıkça haber verilmişti. Mesrur Barzani ile yapılan toplantıda İranlılar kendisine, Kürdistan bölgesinde İsrail'in faal olduğunu ve İran aleyhine girişimlerde bulunduğunu söylemişlerdi. Mesrur Barzani de İranlılara, 'nerede görürseniz onları vurun' demişti. İran'ın Dizayi'nin villasına düzenlediği saldırıdan sonra Erbil yönetiminin polis güçleri olay yerine geldiler. 4 saat burada inceleme yaptılar ve daha sonra villaya ambulansların gelmesine izin verdiler. O 4 saatlik süre zarfında villaya gelen başka arabalar yaralıları ve ölüleri alıp gitti. Böylece olay mahallinde villada ölen israillilerden hiçbir iz kalmadı.'
kudusgunu.com

Yorumlar