ZİYAD ENNEHALE HACI CEVAD'IN ŞEHADETİ ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAPTI

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Hizbullah'ın Rıdvan birliğinin üst düzey saha komutanının şehit olmasının ardından yaptığı açıklamada, bu şehit direniş komutanının Siyonist düşmanla mücadeledeki önemli rolüne değindi ve şunları söyledi: ‘Hacı Cevad Tavel ve yoldaşlarının şehadeti tüm direniş alanlarının birlik olduğunu kanıtlıyor.’ 

Görüntülenme: 208 Tarih: 12 Ocak 2024 21:07
ZİYAD ENNEHALE HACI CEVAD'IN ŞEHADETİ ÜZERİNE BİR AÇIKLAMA YAPTI

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Lübnan Hizbullah Hareketi’nin Rıdvan birliğinin üst düzey saha komutanı Visam Hasan Tavel’in (Hacı Cevad) Güney Lübnan'da Siyonist rejim tarafından şehit olmasından dolayı Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’a ve Lübnan İslami Direnişinin tüm üyelerine ve bu ülke milletine tebrik ve başsağlığı diledi.

Ziyad Nahle şu ifadelerde bulundu: ‘Hacı Cevad, özellikle Hizbullah savaşçılarının Lübnan'ın güney cephesinde Siyonist düşmana karşı Lübnan'ı, Filistin'i ve onun Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki mücahit milletini savunmak için yapılan kahramanca çatışmalar olmak üzere direniş yolunda büyük ve seçkin bir rol oynadı.

Lübnan İslami direnişinde yer alan Şehit Visam Tavel ve yoldaşları, Kudüs yolunda tüm direniş alanlarının birleştiğini şehadetleriyle kanıtladılar.’

Filistin İslami Cihad hareketi de ayrı bir açıklama yayınlayarak Hizbullah’ın saha komutanının şehadetinden dolayı Hizbullah savaşçıları ve liderlerinin yanı sıra Lübnan milletine tebrik ve başsağlığı diledi.
İslami Cihad Hareketi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Şehit olan bu direniş komutanı, Siyonist düşmanla çatışmanın birçok aşamasında önemli rol oynamıştı. Bu direniş komutanı, Filistin halkına sadıktı ve onların davasına inanmıştı. Filistinli direniş savaşçıları Hacı Cevad'ı sadık bir dost ve direniş güçlerinin güçlendirilmesinde ve aralarındaki koordinasyonun sağlanmasında önemli bir rol oynayan cesur bir savaşçı olarak tanıyorlardı.

Hacı Cevad'ın şehadetinden dolayı Seyyid Hasan Nasrallah'a, Hizbullah'taki tüm kardeşlerimize ve kardeş Lübnan milletine tebrik ve taziyelerimizi sunuyoruz. Hacı Cevad'ın şehadeti, Siyonistlerin saldırganlığına karşı Lübnan ve Filistin halkının kanının birliğini gösteriyor.

Şehit olan bu direniş komutanımızın ailesine, dostlarına ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz. Direniş liderlerine ve komutanlarına düzenlenen suikastlar, topraklarımızın tamamen özgürleştirilmesine ve işgalci rejimin yıkılmasına kadar sadece güçlerimizin birlik, beraberlik ve kararlılığını güçlendirecektir.’

Dün Güney Lübnan'daki haber kaynakları, Hizbullah'ın Rıdvan birliğinin üst düzey saha komutanlarından Hacı Cevad Tavil’in güney Lübnan'ın Harbe Selam kasabasında Siyonist rejim tarafından suikasta uğradığını bildirdi.

Yerel kaynaklar, Siyonist rejimin, Lübnan'ın güneyindeki Harbe Selam kasabasında Hizbullah'ın bu üst düzey komutanını taşıyan aracı hedef alarak şehit ettiğini açıkladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi de Lübnan'ın güneyindeki Harbe Selam kasabasında Hacı Cevad olarak tanınan direnişin saha komutanı Visam Hasan Tavil’in şehadet haberi doğrulandı.
Rasthaber

Yorumlar