EBU UBEYDE: 22 SİYONİST ASKERİ ÖLDÜRDÜK

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın resmi sözcüsü Ebu Ubeyde dün (9 Ocak Salı) akşam yaptığı açıklamada geçen hafta içerisinde işgalcilerden 22 askeri öldürdüklerini, ayrıca 42 askeri araçlarını da imha ettiklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 211 Tarih: 10 Ocak 2024 13:10
EBU UBEYDE: 22 SİYONİST ASKERİ ÖLDÜRDÜK

Ebu Ubeyde, Kassam mücahitlerinin işgal güçlerine yönelik 52 askeri operasyon gerçekleştirdiklerini, bu operasyonlarında karadan ilerlemeye çalışan işgal askerlerine füzelerle, zırhlı araçlara karşı kullanılan bombalarla ve anti personel bombalarıyla, ayrıca otomatik silahlarla ve keskin nişancı silahlarıyla da saldırılar düzenlediklerini ifade etti. 

Ebu Ubeyde işgalci askerlerin kullandığı bir binanın patlatıldığını, yine işgal askerlerinin yanaştığı 4 tünel girişinin ve mayınların patlatıldığını, Gazze semasında uçuş yapan bir helikopterlerine karşı da karadan havaya füze attıklarını belirtti.

Bu arada mücahitler bazı yerlerde işgalci askerlerin komuta merkezlerine havan toplarıyla ve kısa menzilli füzelerle saldırılar düzenlediler. 

Ebu Ubeyde açıklamasında mücahitlerin ayrıca işgal altındaki Tel Aviv'e ve çevresine de yoğun füze saldırıları gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. 

Kassam Tugayları dün işgal güçlerinin bazı piyade askerlerinin otomatik silahlarla etkisiz hale getirilmelerinin ve hummer tipi bir askeri jeeplerinin anti tank roketle imha edilmesinin görüntülerini yayınlamışlardı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar