FİLİSTİN ŞEHİDİ HASAN BİTMEZ TAHRAN'DA ANILDI

Saadet Partisi Milletvekili ve Türkiye-İran Parlamentolar arası Dostluk Grubu üyesi Hasan Bitmez için Tahran'da anma töreni düzenlendi. 

Görüntülenme: 830 Tarih: 20 Aralık 2023 14:51
FİLİSTİN ŞEHİDİ HASAN BİTMEZ TAHRAN'DA ANILDI

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'i anma töreni ve konferansı çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'ın Uluslararası İslami Mezhepler Üniversitesi'nde düzenlendi. 
Bu bağlamda Filistin Milletini Savunma Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hüseyin Ruyveran, bu anma töreni ve konferansta sözlerinin başlangıcında bu etkinliğin önemli hal almasına yol açan Aksa Tufanı ve Filistin meselesi ile ilgili konuştu.
Bu bağlamda Ruyveran, Aksa Tufanı'nın en önemli boyutlarından birinin İslami toplulukları birbirine yaklaştırması ve ümmet-millet teorisini güçlendirmesi olduğunu belirterek "Aksa Tufanı'nda İslam alemindeki tüm halk temelli gösteriler İslami kimliğe dayalıydı. Asimetrik Gazze savaşında, Siyonist Rejim hiçbir hedefine ulaşmamıştır. Şimdi ise birçok İslam ülkesi sırf kelimler ile oynuyor ve çelişkili tutumunu sebeplendirmeye çalışıyor. Ancak günümüzde milletlerimiz Filistin direnişinin yanında, devletler olmasalar da bu bir gerçek.  Devletler ve milletlerin bu tür temel mevzularda karşı karşıya gelmesi ise, Ümmeti meydana getiriyor, bu da gelecekte tek vücut Ümmet'in lehine olacak" vurgusunda bulundu. 
 İranlı yetkili birkaç kez Hasan Bitmez ile de görüştüğünü hatırlatarak kendisini iyi tanıdığını ve bu yoldaki fedakarlıklarını ve çabalarını takdire şayan bulduğunu da vurguladı. 
Karamollaoğlu da konuştu
Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu da bu konferansa video konferans mesajı gönderdi.  Karamollaoğlu bu mesajında onun Filistin ülküsü için büyük çaba sarf ettiğini, parlamentoda Saadet partisinin konuşan dili olduğunu ve canını da bu yolda verdiğini söyledi. Bitmez'in Parlamentoda İsrail’in kadınlara ve çocuklara yönelik vahşiliği ve cinayetkarlığını dile getirirken vefat ettiğini belirten Karamollaoğlu onun faaliyetleri ve eylemlerini de takdir etti. 
Karamollaoğlu'nun bu mesajının ardından ise İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurulu Genel Sekreteri Hemid Şehriyari, Hasan Bitmez'in İran ve Türkiye'de düzenlenen yakınlaştırma eksenli etkinliklerine aktif katılımına vurgu yaparak "Hasan Bitmez, aydınlatma cihadının şehididir. Bitmez gibi insanlar, ellerindeki fırsatları buna adamak için bir sorumluluk olarak görüyor" dedi. 
Bu konferansın devamında ise İran İslami Şura Meclisi Filistin İntifadasını Destekleme Uluslararası Konferansı Genel Sekreteri Seyyid Mücteba Ebtehi, yaptığı konuşmada, Hasan Bitmez'in Türkiye meclisindeki son konuşmasına değinerek "Katil İsrail yazısı yanı başındayken ve Siyonist Rejim'e karşı konuşurken birinin hayatını kaybetmesi, Allah yolunda cihat etmenin bariz bir örneğidir, şehit sayılır." dedi. 
TBMM Genel Kurulunda fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez vefat etmişti.
Dünya İslâmi Uyanış Forumu Genel Sekreteri ve İran İslam Devrimi Lideri'nin Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayati, Bitmez’in vefatı dolayısıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na bir taziye mesajı göndermişti. Velayeti'nin mesajında; “Hayatını İslâm âlemini birleştirmeye, Müslüman milleti uyandırmaya ve son olarak da Filistin'in mazlumiyetini savunmaya adayan Saadet Partisi'nin muhterem milletvekili ve TBMM üyesi değerli kardeşim merhum Hasan Bitmez'in vefat haberi, bizi ve İslâm dünyasındaki dostlarını derinden üzmüştür. Onun Millet Meclisi'ndeki vekilliği boyunca mazlum Filistin ve Gazze halkının savunulması yönünde sarf ettiği değerli çabaları her zaman İslâm ümmetinin aklında kalacaktır. Bu acı kaybı Türkiye'deki büyük Millî Görüş camiasına, saygıdeğer şahsınıza, onun dostlarına, yoldaşlarına ve saygıdeğer ailesine başsağlığı dilerken merhuma Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret; kederli ailesine, yakınlarına ve dostlarına da sabr-ı cemil diliyorum” demişti.
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde konuşma yaptığı sırada baygınlık geçirdi. Hasan Bitmez 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde doğdu. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde eğitim gördü.

tesnim

Yorumlar