MEYDANLARDA VE CAMİ ÇIKIŞLARINDA OKUNMASI İSTENEN GAZZE DUASI

Bu sabah Malatya'dan Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç ağabey beni aradı. Sesi ağlamaklıydı. 'Gazze için birşey yapamıyoruz' dedikten sonra, 'Tıpkı yağmur duasına çıkar gibi Gazze duasına çıkalım. Cumadan sonra cami avlularında, meydanlarda, dağlarda Gazze için duaya duralım.' dedi. Bu kıymetli gazimizin teklifini sizlere arz ediyoruz. Mehmet ağabey, tüm Türkiye'de her yerde her gün bu duanın toplu halde okunmasını talep ediyor. Televizyon ve radyolarda da okunmasını istiyor. Hatta dileyen kardeşlerimiz bu duayı teksir edip meydanlarda, Cuma çıkışı camilerde dağıtabilir. Duanın içeriğini de istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 

Görüntülenme: 1562 Tarih: 07 Aralık 2023 02:04
MEYDANLARDA VE CAMİ ÇIKIŞLARINDA OKUNMASI İSTENEN GAZZE DUASI

GAZZE DUASI

Ey Alemlerin Rabbi olan yüce Allah’ımız! Bu mübarek Cuma gününde ellerimizi sana açıyor, sana yalvarıyor ve senden istiyoruz.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed ve onun pak Ehli Beyti hürmetine, Esmaul Hüsna hakkına, İsm-i Azam’ının ve bu Cuma gününün hürmetine dualarımızı kabul eyle.

Ya Rabbel Alemin!

Gazze’de yaşanan soykırıma, katliamlara, küçücük yavruların bombalar altında vahşice katledilmesine engel olamıyoruz. Gazze bugün Kerbela’ya dönmüş durumda. Zalim siyonistler kardeşlerimizi hunharca şehit ediyor. Bu yürek yakan görüntüleri kahrolarak ve gözyaşları içinde izliyoruz.

İslam ülkelerinin yöneticileri ise ihanet ve acziyet içinde. Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar fakat sonucu değiştiremiyorlar. Çünkü birçoğu ABD’nin, NATO’nun ve siyonistlerin dostu ve kölesi olmuş.

Ülkemizdeki siyonist israilin güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü’nü ve siyonist düşmana silah sevkiyatı yapan İncirlik Hava Üssü’nü kapattıramıyoruz. Irkçı israil ile yapılan ticareti, İskenderun, Mersin ve İstanbul’dan siyonist rejim limanlarına yük götüren gemileri durdurtamıyoruz. Bakü-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık boru hatlarından gasıp israile petrol gitmesini engelleyemiyoruz. Hükümet sesimizi duymamazlıktan geliyor.

Hükümete karşı seslerini yükseltmesi gereken bazı alimler, aydınlar ve sivil toplum kuruluşları ise çıkarları zarar görmesin diye veya maslahat adına dobra dobra konuşmaktan ve hükümeti ciddi olarak uyarmaktan çekiniyor.

Biz ise, halk olarak her gün sokaklara ve meydanlara çıkıp var gücümüzle hükümetin somut adımlar atması için ciddi eylemler yapmak yerine, sıcak evlerimizde oturup sadece dua etmekle yetiniyoruz. Batılı ülkelerdeki vicdan sahibi halklar kadar bile olamadık. O halklar her gün ve hatta her akşam Gazze için meydanlara koşuyor ve yürüyüşler düzenliyor.

Ya Rabbena! Ey Rabbimiz!

Acziyetimizi, miskinliğimizi, dünya sevgisinin kalbimizi nasıl kapladığını, Hak yolda can ve malımızı feda etmekten nasıl kaçındığımızı görüyorsun.

Utanç içerisinde; nefislerimizi ve halimizi sana şikayet ediyoruz.

Sen, Kur’an’ı Kerim’inde, ‘Bir toplum kendi nefsinde olanı değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.’ diye buyuruyorsun.

Ey Mabudumuz! Ey İlahımız! Ey kalpleri halden hale değiştiren!

Sana yalvarıyoruz, bizlere kendi nefislerimizi değiştirme iradesi ver. Ta ki bu içinde bulunduğumuz zilletten kurtulalım ve aziz İslam’ın izzetiyle izzetlenelim, dünya sevgisini kalplerimizden söküp atalım ve sadece senden korkalım.

Kassam Tugayları Genel Kurmay Başkanı Muhammed Dayf’ın, Ebu Ubeyde’nin, Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar’ın, İsmail Heniyye’nin, Ziyad En-Nehale’nin, Kudüs Tugayları komutanı Ebu Hamza’nın, Gazze’nin imdadına koşan Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik El Husi’nin ve Lübnan Hizbullahı Lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın cesaret ve imanını bizlere de nasip eyle.

Gazzeli ve Batı Şerialı kardeşlerimize bir an önce zafer nasip et. Bu zaferde pay sahibi olmayı bize de lütuf eyle.

Siyonistleri, emperyalistleri ve onların İslam ülkelerindeki işbirlikçilerini, kahru perişan eyle.  

Münci-i Alem’in zuhurunu tez eyle.  

Son olarak, şehid bir İslam aydınının duasıyla sana yakarıyoruz. Dualarımızı kabul eyle.

Ey her şeye  kadir olan Rabbimiz...

Alimlerimize mes'uliyet,

Halkımıza ilim,

Dindarlarımıza din,

Mü'minlerimize aydınlık,

Aydınlarımıza iman,

Tutucularımıza kavrayış,

Kavramışlarımıza tutuculuk,

Kadınlarımıza bilinç,

Erkeklerimize şeref,

Yaşlılarımıza bilgi,

Gençlerimize, asalet,

Öğretmenlerimize inanç,

Öğrencilerimize inanç,

Uyuyanlarımıza, uyanıklık,

Uyanıklarımıza, irade,

Muhafazakarlarımıza, hareket,

Suskunlarımıza, feryat,

Yazarlarımıza, güvenirlilik,

Sanatçılarımıza, dert,

Şairlerimize, şuur,

Araştırmacılarımıza, hedef,

Tebliğlerimize, gerçek,

Kıskançlarımıza, şifa,

Bencillerimize, insaf,

Sevenlerimize, edeb,

Mezheplerimize, vahdet,

Halkımıza kendini bilme,

Tüm milletimize, samimiyet, himmet, özveri,

Kurtuluşa yaraşırlık ve izzet bağışla...

Amin Ya Rabbel Alemin...

FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ

Yorumlar