HALİD MEŞAL: BU SAVAŞ SİYONİST REJİMİN SONUNUN BAŞLANGICI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Diaspora Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinin işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ve bunun işgal rejimi için sonun başlangıcı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 316 Tarih: 20 Kasım 2023 20:48
HALİD MEŞAL: BU SAVAŞ SİYONİST REJİMİN SONUNUN BAŞLANGICI

Halid Meşal, dün akşam (19 Kasım Pazar) Tevhid ve Islah Hareketi’nin “Aksa Tufanı ve Destek Görevi” başlığıyla Fas’ta düzenlediği Filistin direnişine destek etkinliğinde konuştu.
 

“Birçok kişi asılsız hayallere kapılıp sorumluluklarından uzaklaştıktan sonra 7 Ekim bizi gerçeklere döndürdü” diyen Meşal, çatışmanın özüne ve Filistin davasının ruhuna dönüldüğünü bildirdi. 
 

Araplardan ve Müslümanlardan bazılarının bilerek veya bilmeyerek Filistin davasını unuttuğunu, bazılarının ise sırtından hançerlediğini söyleyen Meşal, El-Kassam Tugayları mücahitlerinin Filistin’in işgal altında olduğu gerçeğini yeniden hatırlattığını kaydetti.
 

Meşal, “El-Kassam Tugayları, ümmetimizin aciz kaldığını görünce Mescid-i Aksa için 17 yıldır kuşatma altında tutulan Gazze Şeridi’nde ayağa kalktı” dedi.
 

El-Kassam Tugayları’nın 44 gündür direniş ve gerçek cihadın büyük örneklerini ortaya koyduğunu ifade eden Meşal, Filistin direnişinin cihadının toprakları ve kutsal değerleri, Filistin halkının haklarını savunduğunu, işgal rejimi zindanlarındaki esirleri ve Filistin dışına zorla göç ettirilmiş mültecileri evlerine döndürmeye çalıştığını söyledi.
 

İşgalcilerin bu savaşı kendileri için ikinci bağımsızlık savaşı olarak gördüklerine dikkat çeken Meşal, “Onlara diyoruz ki: Emperyalistler tarafından kullanılma tarihiniz doldu. Bu savaş sizin sonunuzun başlangıcı” şeklinde konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar