İSLAM ALİMLERİNE ÇAĞRI: ABD/NATO ÜSLERİNDEKİ ABD ASKERLERİNİN ESİR ALINMASI İÇİN FETVA YAYINLAYIN

Filistin İle Dayanışma İnisiyatifi sözcüsü Kemal Kemahlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İslam alemindeki tüm Sünni ve Şii alimleri ve alim kuruluşlarını, İslam ülkelerindeki ABD/NATO üslerinde görev yapan ABD ve diğer batılı ülke askerlerinin ve teknik personelinin esir alınması konusunda fetva yayınlamaya davet etti. 

Görüntülenme: 1803 Tarih: 12 Kasım 2023 16:21
İSLAM ALİMLERİNE ÇAĞRI: ABD/NATO ÜSLERİNDEKİ ABD ASKERLERİNİN ESİR ALINMASI İÇİN FETVA YAYINLAYIN

İnisiyatif tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Bismillahirrahmanirrahim

Size ne oluyor da, Allah yolunda ve, “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? (Nisa Suresi 75. Ayet)

37 gündür siyonist İsrail’in acımasız bombardımanı altında can veren Gazzeli Müslümanların kurtuluşu için Sünni’si ve Şii’si ile tüm İslam alimlerini ve başta Dünya Müslüman Alimler Birliği olmak üzere tüm alim teşkilatlarını aşağıdaki fetvayı yayınlamaya davet ediyoruz:

‘Biz, İslam alimleri olarak artık Gazze’de yaşanan bu soykırıma daha fazla seyirci kalamayız. Gazze’deki görüntüler karşısında yüreği parçalanan Müslüman halklar, İslam ülkelerindeki ABD/NATO üslerini istemediğini ilan etse de, maalesef siyasi iktidarlar bu üsleri kapatma iradesini ortaya koyamıyorlar. Bu durumda geriye tek çare kalıyor. O da şudur; Türkiye, Irak, Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, BAE, Katar ve Bahreyn başta olmak üzere tüm dünyadaki ABD/NATO üslerinde görev yapan vicdan sahibi subay, astsubay, uzman çavuş ve erleri; ABD ve korsan İsrail’i kalıcı ateşkese zorlamak ve bu katliamda parmağı olan siyonist ve Amerikalı yetkilileri uluslararası mahkemelerde yargılamak ve cezalandırmak için, bu üslerde görev yapan Amerikalı ve yabancı askerleri esir almaya davet ediyoruz.’

FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ

Yorumlar