FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ ABD ÜSLERİNİN İSLAM ÜLKELERİNDEN ÇIKARILMASIYLA BAŞLAYACAKTIR

Sözün özü: Filistin'i 75 yılı aşkın süredir devam eden yasadışı İsrail işgalinden kurtarma mücadelesi, ABD askeri üslerinin kapatılması ve ABD askerlerinin Katar, Bahreyn, Ürdün, Türkiye, BAE, Suudi Arabistan, Nijer, Irak ve Suriye'den çıkarılmasıyla başlayacaktır. 

Görüntülenme: 311 Tarih: 20 Ekim 2023 22:18
FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ ABD ÜSLERİNİN İSLAM ÜLKELERİNDEN ÇIKARILMASIYLA BAŞLAYACAKTIR

Filistin direnişinin 7 Ekim sabahı erken saatlerde başlattığı 'El Aksa Kılıcı Operasyonu', Filistin'in 75 yılı aşkın süredir devam eden yasadışı işgal tarihinde bir dönüm noktası oldu.

 

Sürpriz askeri operasyon, Batı Asya bölgesinde Batı hegemonyasının emperyalist bir projesi olan ırkçı apartheid İsrail varlığının kalıcılığına dair her türlü umudu yok etti.

 

Washington ve Londra'daki hükümetlerin işgal altındaki Filistin kıyılarına düzinelerce savaş gemisi gönderme yönünde aldıkları acil karar, İsrail varlığının koruyucuları oldukları gerçeğinin altını çizdi.

 

Joe Biden ve Rishi Sunak sadece apartheid rejimini desteklemekle kalmamış, aynı zamanda onun propagandasını da güçlendirmişlerdir.

 

Tel Aviv'deki gayrimeşru rejimle normalleşmeyi düşünen ya da hala düşünmekte olan Müslüman ülkeler için, İsrail'in Filistin halkına yönelik mevcut saldırganlığı, ABD emperyalizminin, kibrinin ve terörizminin İslam'ın ve Müslümanların en büyük düşmanı olduğunu hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlamıştır.

 

ABD rejimi, İsrail'in Filistin'i işgalini askeri ve mali olarak desteklemektedir. ABD askeri üslerine ev sahipliği yapan Müslüman ülkeler İslam'a ve Filistinlilerin davasına ihanet etmişlerdir.

 

Bu, İsrail askeri üslerine ev sahipliği yapmakla aynı şeydir. İsrail rejiminin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde talihsiz Filistinli çocukların üzerine yağdırdığı bombalar ABD rejimi tarafından kendilerine ücretsiz olarak verilmiştir.

 

ABD'nin ülke dışındaki en büyük hava üssü Katar'da, en büyük deniz üssü ise Bahreyn'dedir.

 

Bu ABD üsleri Müslüman nüfusu değil, Batılı hegemonyacı barbarların insanlık tarihindeki en büyük projesi olan ırkçı apartheid İsrail rejimini korumayı amaçlamaktadır.

 

ABD askeri üslerine ev sahipliği yapan bu Müslüman ülkeler Filistin'in özgürlüğünü desteklediklerini iddia edemezler. Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik devam eden soykırıma dolaylı olarak suç ortaklığı yapmaktadırlar.

 

Bunlar asla bir arada var olamayacak iki çelişkidir. Ya Filistin'in tamamen özgürleşmesini destekleyeceksiniz ya da Filistin'in özgürlüğüne karşı çıkmak için ABD askeri üslerine ev sahipliği yapacaksınız.

 

Gazze'deki bir hastanede 500 Filistinli sivili öldüren bomba ABD yapımı bir bombaydı. O bombayı taşıyan jet de ABD'de üretilmişti.

 

İnsanlığa karşı işlenen bu iğrenç suçu koordine eden uydu da ABD'de yapılmıştır.

 

Tüm Müslümanlar bunu her zaman hatırlamalıdır. Eğer Müslümansanız, ABD rejimi sizin can düşmanınızdır. İstatistiksel olarak ABD rejimi tarihteki en büyük Müslüman katilidir.

 

Geçmişteki Cengiz Han ordularından daha fazla Müslüman öldürmüşlerdir. ABD rejimi 11 Eylül saldırılarından bu yana 5 milyondan fazla Müslümanı öldürdü ve 35 milyondan fazlasını yerinden etti.

 

Hangi düşman bundan daha kötüdür? Batılı hegemonik barbarları Irak, Suriye, Afganistan ve Libya gibi Müslüman ülkeleri yok etmeye yönelten ABD rejimiydi.

 

İran İslam Cumhuriyeti 40 yılı aşkın bir süredir ABD'nin haksız yaptırımları altında inim inim inlemektedir. Batı yaptırımlarının amacı İranlıları açlıktan öldürmekti - soykırımın bir başka biçimi.

 

Sözün özü: Filistin'i 75 yılı aşkın süredir devam eden yasadışı İsrail işgalinden kurtarma mücadelesi, ABD askeri üslerinin kapatılması ve ABD askerlerinin Katar, Bahreyn, Ürdün, Türkiye, BAE, Suudi Arabistan, Nijer, Irak ve Suriye'den çıkarılmasıyla başlayacaktır.

 

Onlar ırkçı apartheid İsrail varlığını korumak için oradalar. İmam Humeyni ABD rejimini "Büyük Şeytan" olarak adlandırmakta haklıydı. Peki bir Müslüman neden en büyük Şeytan'ı evine getirsin?

 

Filistin Direnişi'nin en büyük sorunu abluka nedeniyle silah temin etmek ile ilgili yaşadığı sorundur.

 

Hamas ve diğer cesur Filistinli direniş gruplarının elinde İsrail rejiminin Gazze hastanesini bombalamak için kullandığı gibi bir seferde 500 kişiyi öldürecek bombalar olsaydı, İsrail rejimi var olmazdı. Bu yasadışı işgal uzun zaman önce sona ermiş olurdu.

 

Ne yazık ki Müslüman-Arap hükümetlerinin çoğunluğu Filistin'e ihanet etmiştir.

 

Bir düşünün, eğer bu ülkeler İran ve müttefiklerinin Filistin'i desteklemek için yaptıklarının yarısını yapsalardı, apartheid İsrail rejimi bugün var olmazdı. Tersine, tüm Batı hegemonyası İsrail rejimini desteklemektedir.

 

Irkçı İsrail barbarlarının sahip olduğu her türlü silaha Filistinlilerin de sahip olmaları gerekir. İsrail rejimine her yıl yardım olarak 10 milyar dolardan fazla para gönderiyorlar.

 

ABD askeri üslerinin bulunduğu ülkelerdeki Müslüman nüfus ayaklanmalı ve tüm bu ABD askeri üslerinin kapatılması için ısrar etmelidir çünkü bu üsler İsrail varlığını korumak için oradadır.

 

Harun Elbinawi

Press TV

intizar.web.tr

Yorumlar