GAZZE'DE ŞU ANA KADAR 500 ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçleri Filistin direnişi karşısında aldıkları yenilginin acısını çıkarmak için sivil masum insanlara vahşice ve hunharca saldırmaya, katliamlar gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Bugün Aksa Tufanı'nın yedinci gününde işgal güçlerinin saldırılarında şehit edilen çocukların sayısının 500'ü, yaralananların sayısının ise 1644'ü bulduğu haber verildi.  

Görüntülenme: 297 Tarih: 13 Ekim 2023 00:17
GAZZE'DE ŞU ANA KADAR 500 ÇOCUK ŞEHİT OLDU

İşgal uçaklarının Gazze'de çok sayıda meskun bölgeye bombalar ve füzeler yağdırdığı, büyük yıkımlar ve katliamlar gerçekleştirdikleri haber verildi. İşgal uçaklarının hedef aldığı yerler arasında BM'nin sığınak olarak gösterdiği okullar ve hastaneler de var.

Buralara ve meskun mahallelere yapılan saldırılarda toplu katliamlar gerçekleştiriliyor. 

Bu arada işgal rejiminin ablukayı bütün katılığıyla sürdürdüğü, bütün geçiş kapılarını kapalı tuttuğu ve Gazze'ye herhangi bir şekilde insani yardım, gıda ve ilaç sokulmasına müsaade etmediği belirtildi. 

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze Şeridi'ne acil sıhhi malzemelerin ve insani yardımların sokulabilmesi için bir insani yardım koridoru açılması çağrısında bulundu. Norveç, İrlanda ve Brezilya da Gazze'ye acilen insani yardım ulaştırılması çağrıları yaptı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar