HAMAS VE FİLİSTİN ALİMLER HEYETİ'NDEN ERDOĞAN'A TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Siyonist Başbakan Netanyahu ile görüşmesini kınadı. 

Görüntülenme: 366 Tarih: 23 Eylul 2023 17:06
HAMAS VE FİLİSTİN ALİMLER HEYETİ'NDEN ERDOĞAN'A TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Sözcüsü Hazım Kasım, Hamas’a yakın El Aksa kanalına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Amerika’da Siyonist rejim Başbakanı Netanyahu ile görüşmesini kınadı.

Hazım Kasım, terörist İsrail’in Filistin’de askeri operasyonlara imza attığı, Mescid-i Aksa’nın işgal girişimlerine maruz kaldığı bir dönemde böyle bir görüşmenin gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

Öte yandan Filistin Alimler Heyeti de Erdoğan-Netanyahu görüşmesini ve Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki normalleşme adımlarını kınadı.

Filistin Alimler Heyeti, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Siyonist varlık Netanyahu arasındaki toplantı da dahil olmak üzere bu tür toplantılar ile her türden normalleşmeyi kınıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Siyonist İsrail rejimi ile enerji sondaj çalışmalarına başlayacaklarını belirtmişti.

mehrnews

Yorumlar