FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER HAKK'A UĞURLANDI

Filistin halkı Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde işgal güçleri tarafından şehit edilen 6 genci gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlarken direniş ve şehadet yolunda yürümeye devam edeceğini bildirdi. 

Görüntülenme: 420 Tarih: 21 Eylul 2023 19:25
FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER HAKK'A UĞURLANDI

Cenin Kampı’nda 23 yaşındaki Mahmud Ali Nafi’ Es-Sa’di, 24 yaşındaki Mahmud Halid Ar’aravi, 22 yaşındaki Rafet Ömer Hamayise ve 29 yaşındaki Atâ Yasir Atâ Musa için düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.
 

Törene katılanlar El-Kassam Tugayları üyesi şehitler Mahmud Es-Sa’di ve Mahmud Ar’aravi ile diğer iki şehit Rafet Hamayise ve Atâ Musa’yı omuzlarda taşıyarak şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.
 

Cenaze törenine katılanların İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve El-Kassam Tugayları bayrakları taşıdıkları, direniş lehine sloganlar attıkları görüldü.
 

Cenin Kampı’nda düzenlenen cenaze törenine El-Kassam Tugayları, Kudüs Müfrezeleri ve El-Aksa Şehitleri Tugayları üyeleri de katılırken, direnişçiler işgal sona erene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Eriha’da da işgal güçlerinin bu sabah Akabetu Ceber Kampı’na düzenlediği baskın sırasında şehit olan 19 yaşındaki Filistinli genç Dırğam Muhammed Yahya El-Ahras için cenaze töreni düzenlendi.
 

Gazze Şeridi sınırında işgal güçleri tarafından şehit edilen 25 yaşındaki Yusuf Salim Rıdvan ise Han Yunus’ta düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar