ŞEYH KEMAL EL HATİB'TEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, Mescid-i Aksa’nın akide ve Allah’ın Kitabı’nda bir ayet olduğunu belirterek, Mescid-i Aksa’yı savunmanın Hz. Peygamber’i savunmak olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 457 Tarih: 16 Eylul 2023 16:23
ŞEYH KEMAL EL HATİB'TEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

El-Hatib, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’nın yalnız bırakılmaması ve pazarlık konusu edilmemesi, Filistinlilerin ve Müslümanların Mescid-i Aksa’daki haklarının sabitleştirilmesi için işgal rejimiyle irade mücadelesinde her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.
 

Fanatik Yahudi cemaatlerinin Yahudi bayram günlerinde kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrıları sebebiyle Mescid-i Aksa’yı zor bir üç haftanın beklediğini kaydeden El-Hatib, işgal yönetiminin Yahudi bayramlarında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi için tüm araçlarını seferber ettiğini söyledi.
 

Yahudi cemaatlerinin yerleşimcileri Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya baskına teşvik ettiklerini bildiren El-Hatib, işgal rejiminin Arap ülkelerinin ve Filistin’in içinde bulunduğu durumdan yararlandığına dikkat çekti.
 

El-Hatib, işgal rejimiyle ilişkileri körü körüne normalleştirme furyasına karşılık Mescid-i Aksa’da yaşananlar konusunda büyük bir sessizlik olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar