SİYONİST REJİM İLE FACEBOOK ARASINDAKİ İRTİBAT BİR KEZ DAHA İSPATLANDI (ANALİZ)

Al Jazeereh TV kanalı, Siyonist rejimin casusluk örgütü ve iç güvenlik servisinin Facebook ile bu servislerin istediği içerikleri kaldırmak için işbirliği yaptığını ifşa etti. 

Görüntülenme: 557 Tarih: 10 Eylul 2023 23:01
SİYONİST REJİM İLE FACEBOOK ARASINDAKİ İRTİBAT BİR KEZ DAHA İSPATLANDI (ANALİZ)

Al Jazeereh muhabirleri, Arapça ve İbranice olmak üzere Facebook'te iki sayfa açtıktan sonra, bu iki sayfanın içeriklerine karşı Facebook'un çelişkili tavrını ortaya koydular.
Facebook'un Filistinlilerin paylaşımları için kısıtlamalar  uygulayıp paylaşımları silerken, bu firma Arapların öldürülmesini isteyen İbranice yayınlanan kışkırtıcı paylaşımları hiçbir zaman kısıtlamadı ve bu paylaşımlar bazen açık şekilde terörizmi destekleyen türden olmasına rağmen Facebook tarafından silinmedi.
Facebook'un Filistin ve Siyonist rejim ile ilgili paylaşımlara yönelik çelişkili yaklaşımı, Filistinli Araplar ve Filistin ile ilgili haber paylaşan kullanıcıların açık şekilde bu sosyal medyada sansür ve ayrımcılığa maruz kaldığını ortaya koymuştur.
Şin Bet olarak bilinen siyonist rejim iç güvenlik ve casusluk örgütün siber birimi eski sorumlusu Larik Barbing, İsrail karşıtı paylaşımların silinmesi için Facebook ile işbirliğini teyit etmiştir. İsrail'in siber biriminin raporları, Facebook'un Şin Bet'in talebi üzerine Filistin ile ilgili binlerce paylaşımı silmeyi kabul ettiğini gösteriyor.
Facebook'un ana firması olan Meta denetim kurulu üyesi yaptığı bir açıklamada, Arapça ve Filistin ile ilgili yayınlanan paylaşımlara yönelik aşırı kısıtlama uygulandığını doğruladığını ifade etmiştir.
Amerikan Facebook'un bu kısıtlamaları ilk değil. Daha önceleri de Filistinlilere karşı farklı şekillerde kısıtlama uygulamıştır. 2012 yılına kadar, İsrail'in askeri sansür uygulamaları genellikle, geleneksel medya ile kısıtlıydı, ancak ondan sonra, Siyonist rejim ordusunun siber birimi, modern medya üzerinde kontrolü ciddi şekilde gündemine almıştır.

Gelinen aşamada, İsrail'de çeşitli teknoloji firmaları, internette casusluk faaliyetleri yürütmekte ve Facebook dahil çok uluslu firmalar bu hususta siyonist rejim İsrail firmalarıyla işbirliği yapmaktalar.
Bu firmaların büyük kısmı, korsan rejimin askeri istihbarat kolunun 8200 birliğine bağlı olan kişilere aittir. Bunlar siber saldırı eğitimleri gören kişilerdir. 2016 yılında İspanya basını İsrailli üst düzey yetkililerin Facebook firmasına sızmayı başardığını ifşa ederek, İsrail başbakanı danışmanlarının resmen Facebook'u yöneten ekiplerden birine katıldığını bildirmişti.
Facebook 2017 yılının başlarında Gazze halkı ve şahsiyetlerine ait 100'ü aşkın hesap ve sayfayı kapattı. 2018 yılının başlarında da Facebook,  bir milyon 300 takipçisi olan Filistin resmi haber ajansı Safa'nın hesabını dondurdu. Facebook Aralık 2020'de de 100 bini aşkın takipçisi olan Filistinli mültecilere ait sayfayı, nedenini açıklamadan kapattı. Bu firma 2021 yılında da işgal rejiminin cinayetleri ifşa eden Filistinli aktivistlere ait birkaç hesabı sildi.
İşte tüm bu örnekler, Facebook'un Filistinliler ve Siyonist rejime karşı çelişkili davrandığını ve siber alanda savaşın başka bir sayfada devam ettiğini gösteriyor.

parstoday

Yorumlar