SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: DİRENİŞ YENİ BİR DENKLEM KURDU

Lübnan Hizbullahı Yürütme Konseyi Başkanı, ABD'nin Lübnan'a müdahalesinin durdurulması gerektiğine dikkat çekerek bu müdahaleler durdurulmadığı müddetçe denizde petrol ve doğalgaz zenginliğine sahip olsa bile Lübnan özgürleşmeyecektir dedi. 

Görüntülenme: 440 Tarih: 27 Ağustos 2023 19:35
SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: DİRENİŞ YENİ BİR DENKLEM KURDU

El Ahd'de yer alan habere göre, Lübnanlı mücahit Şeyh Afif Nablusi'nin vefatının kırkıncı günü münasebetiyle Saida'da düzenlenen merasimde konuşan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyit Haşim Safiuddin, bugünkü direnişin denklemleri değiştirerek yeni bir denklem kurduğunu ifade etti.

Safiuddin "Lübnan bugün fikir, seçenek ve öncelikler açısından düşmana karşı zayıf ve bölünmüş değil, aksine bugün zayıflayan ve kafası karışan düşmandır. Siyasi ve askeri liderleri birbirlerini dalgaya almaktadır" dedi.

Safiuddin konuşmasının devamında "Daha önce Siyonist bir asker grubun Lübnan'ı işgal edebileceği söylenirken, bugün görüyoruz ki bir çadır, Siyonist rejimin eylemlerini durdurmayı başarmış ve onları  karar verme yetisi bile olmayan zayıf ve şaşkın bir hale getirmiştir" dedi.

Yürütme Konseyi Başkanı "Filistin ve Kudüs aklımızda ve kalbimizde kalacaktır ve bugünkü olaylar direniş ekseninin ilerleyişini ve Kudüs'ün kurtuluşu umudunu göstermektedir" dedi.

Ayrıca Safiuddin, bugünkü direnişin sahada varlık açısından daha da ilerleme kaydettiğini belirterek, onu zayıflatmaya yönelik tüm çabaların sonuçsuz kaldığını ifade etti.

İrna

Yorumlar