DİRENİŞİN ZAFERİ VE SİYONİSTLERİN KORKUSU (ANALİZ)

25 Mayıs, Siyonist Rejim işgalci ordusunun Lübnan'ın güneyinden kaçmasının 23. yıldönümüdür. Bu işgal 18 yılın ardından sona ermiş ve direniş bayramı olarak adlandırmıştır. 

Görüntülenme: 315 Tarih: 28 Mayıs 2023 06:50
DİRENİŞİN ZAFERİ VE SİYONİSTLERİN KORKUSU  (ANALİZ)

Lübnan İslami direniş hareketi her yıl bu günü, Siyonist ordunun bir dizi yenilgisini ve bölgedeki İslami direniş hareketlerinin zaferler zincirinin başlangıcını belirleyen özel bir tören düzenleyerek anıyor. Bu yıl, Lübnan direniş hareketinin 2000 yılındaki tarihi zaferinin kutlanmasına özel bir askeri tatbikat eşlik etti. 31 Mayıs'ta, Güney Lübnan'ın Siyonist rejimden kurtuluşunun 23. yıldönümüne birkaç gün kala Hizbullah, yerli ve yabancı medyanın katılımıyla ilk kez güney Lübnan'da bir tatbikat gerçekleştirdi. Lübnan'ın güneyinde, Nebtiya şehrinin yanındaki Melita bölgesi yakınında, Hizbullah'ın kışlalarından birinde düzenlenen bu tatbikatta savaş mermileri kullanıldı, Hizbullah'ın füzeleri ve askeri araçları sergilendi ve Hizbullah'ın farklı askeri kollarında uzmanlaşmış birimler, yeteneklerini sergiledi Hizbullah böylece Siyonistlere karşı büyük bir güç gösterisinde bulundu. 

"Geçeceğiz... öyleyse geçelim" başlığı altında gerçekleştirilen bu tatbikatın Siyonist işgalciler için pek çok mesajı olduğu açıktır. Bu tatbikat 650'den fazla gazeteci, medya şahsiyeti ve Lübnanlı ve yabancı fotoğrafçı için çok heyecan verici bir gündü ve Hizbullah'ın medya ilişkileri biriminin daveti üzerine birçok medya mensubu da Hizbullah'ın bu askeri manevrasına katıldılar ve Hizbullah ile her türlü çatışmaya girmeye hazır olduklarını gösterdiler.  Pek çok kişinin Siyonist rejime bir uyarı olarak gördüğü bu tatbikatta Hizbullah, yeteneklerinin ve kabiliyetlerinin sadece küçük bir kısmını sergilemiş ve hafif araçlara monte edilmiş tanksavar füzeleri, farklı menzil ve boyutlardaki roketatarlar gibi çeşitli silahlar kullanmış, zırhlı araçlar ve İHA'larla da gücünü tam olarak göstermeye çalışmıştır. 

 

Bundan birkaç hafta önce Biden yönetiminin İran'ın nükleer tesislerine yönelik Siyonist saldırıyı durdurmayacağı ifadeleri ve bu yeşil ışığın Netanyahu'nun aşırılık yanlısı hükümetinin iç krizler hususunda gerçekleri saptırmak ve artan protestoları dizginlemesi için bir bahane olarak kullanılabileceği öngörülmüştü. Bu tatbikatın en önemli işlevi, bu rejimin yeni tehditlerine karşı caydırıcılık olarak görülebilir.  Ancak mevcut kanıtlar, Hizbullah tatbikatının, çeşitli işlevlerine ek olarak, Siyonistlerin entelektüel ve araçsal seçkinlerinin yıllık bir toplantısı  da etki yaptığını gösteriyor.

Her yıl, işgal altındaki Filistin'in içindeki ve dışındaki Siyonist yetkililer ve seçkinler, Herzliya yıllık toplantısına katılarak bir sonraki yılın yol haritasını planlıyorlar, ancak bu yıl Hizbullah tatbikatı bu toplantının atmosferini gölgeledi. Herzliya Üniversitesi'ne (IDC) bağlı Politika ve Strateji Enstitüsü (IPS) tarafından düzenlenen Herzliya Yıllık Konferansı, Siyonist rejimde bu rejimin karşı karşıya olduğu zorlukları incelemek için her yıl düzenlenen en önemli siyasi güvenlik konferanslarından biridir. Herzliya'nın bu konferansı diğer benzer konferanslardan ayıran özelliği, bu konferansta Siyonist rejimin siyasi güvenlik görevlilerinin ve başta Batılı olmak üzere yabancı ülkelerdeki Siyonistlerin de katılımıdır.  Üç üst düzey İsrailli general, Herzliya güvenlik konferansında yaptıkları konuşmalarda, İran'ın bölgedeki siyasi başarılarının ardından başta Suudi Arabistan ile varılan anlaşma ve diğer Fars Körfezi ülkeleriyle ilişkilerin yeniden kurulması ve de Hizbullah'ın son dönemde gerçekleştirdiği tatbikatın tehlikesini ele aldı. Siyonist rejimin askeri istihbarat dairesi komutanı "Aharon Haliva" Herzliya'daki  yıllık toplantıda yaptığı açıklamada,Hizbullah tatbikatından duydukları endişeyi dile getirdi. 

parstoday

Yorumlar