FİLİSTİN MİRASINI KORUYAN HACI ABDURRAHMAN EL MUHTESİB HAKK'A YÜRÜDÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonistlerin çok yüklü miktarlarda paralar teklif etmelerine rağmen evini ve dükkanını onlara satmayarak, "Miras Koruyucusu (Harisu'l-Miras)" olarak ünlenen Hacı Abdurrauf El-Muhtesib'in 61 yaşında kalp krizinden vefat etmesi münasebetiyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. 

Görüntülenme: 513 Tarih: 22 Aralık 2022 17:30
FİLİSTİN MİRASINI KORUYAN HACI ABDURRAHMAN  EL MUHTESİB HAKK'A YÜRÜDÜ

Hamas mesajında, El-Halil'in ahalisinden olan Hacı Abdurrahman El-Muhtesib'in ömrünü Allah'a itaat yolunda, sabır ve ribat ile geçirdiğini, siyonistlerin El-Halil'in yahudileştirilmesi için yürüttüğü çalışmalara karşı kararlılıkla direndiğini dile getirdi.

El-Muhtesib, siyonistlerin yahudileştirme faaliyetleri doğrultusunda ona, Hz. İbrahim Camisi'nin yanı başında bulunan ve babasından miras kalan evini ve dükkanını satması için 100 milyon dolar para teklif etmelerine rağmen o, onların paralarına aldanmamış, dünya malına kendini kaptırmamış, El-Halil'in İslami kimliğinin korunması, buradaki Müslüman mirasının himaye edilmesi için çok onurlu bir tavır sergilemişti. Siyonistlerin tekliflerini reddederek eşi ve tek oğlu olan Muhammed'le birlikte o evde yaşamaya devam etmişti.   

İşgalciler daha sonra onu evini ve dükkanını satmaya zorlamak için tehditlerde ve zaman zaman saldırılarda bulundu. Ama onların tehditlerinden de korkmayarak kararlı duruşunu muhafaza etti. 

Evi ve dükkanı toplamda 700 m2'lik bir yerleşim alanına sahipti. 

Hamas da başsağlığı mesajında El-Muhtesib'e Yüce Allah'tan rahmet dileyerek, Allah'ın onu geniş cennetlerinde peygamberlere, sıddıklara, şehitlere ve salihlere komşu eylemesi için dua etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar