HAMAS'TAN TÜRKİYE'NİN TEL AVİV BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASINA KINAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) sözcüsü Hazım Kasım, Türkiye'nin dün gece İsrail rejiminin Başkenti Tel Aviv'deki şehadet operasyonuna ilişkin tutumuna tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 982 Tarih: 08 Nisan 2022 20:13
HAMAS'TAN TÜRKİYE'NİN TEL AVİV BÜYÜKELÇİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASINA KINAMA

Cuma gecesi Al-Mayadin'e verdiği demeçte, "Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin ve Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’nın Tel Aviv’deki şehadet operasyonunu kınama eylemini kınıyoruz" dedi.

Kasım, "Halkımızın direnişi, kendimizin ve kutsalların savunmasıdır ve bu, tüm uluslararası ve insancıl hukuk tarafından garanti edilen ve tanınan haktır" dedi.

Hamas sözcüsü, "İşgalcilerin milletimize ve kutsallarımıza karşı düşmanca ve saldırgan politikası, dünyadaki terör ve ırkçılığın biçimlerinden biridir" dedi.

Dün gece, Cenin kampından 29 yaşındaki Filistinli Raad Fathi Hazem, Tel Aviv şehrinde ateşli silahla ateş açarak 3 kişiyi öldürdü ve 15 kişiyi de yaraladı.

İşgal altındaki Filistin'deki Türkiye Büyükelçiliği bugün yaptığı açıklamada, şehadet operasyonunu kınayarak ve gerilimin tırmanmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

rasthaber

Yorumlar